Home

Pissing in the Wind #2

+ O.a. Mazes + Tourist(live) + Suit and Tie Johns + St. Paul + Det

Datum
vr 10 mei 13
Open
20:30
Aanvang
21:15
Locatie
Voor liefhebbers van
NIEUWE ACTS

Tickets voor de hele avond kosten €7, tickets na 23u00 €5

Pissing In The Wind is EKKO’s nieuwe avond met talentvolle acts uit binnen- en buitenland. Acts die je over een paar maanden misschien op Le Guess Who? of Lowlands kan zien, staan nu al in EKKO. Op eigen kracht zullen ze nog geen zaal vullen, maar door ze te bundelen kan je ze toch nu al live zien. Na een eerste geslaagde editie met onder andere BRNS en DAUWD in februari, komen in mei onder andere Mazes, Tourist en Suit and Tie Johns naar EKKO.

De Britten van Mazes brachten recentelijk hun tweede album ‘Ores & Minerals’ uit op FatCat (We Were Promised Jetpacks, The Twilight Sad, Frightened Rabbit) dat door Pitchfork met een 7,7 werd bekroond. Geheel verdiend, want de plaat staat vol met hypnotiserende en spannende lo-fi post-punk kraut. Als headliner van het nachtprogramma zal Tourist aantreden met een live-set. Deze Brit releasede eerder op Make Mine (Gold Panda, Disclosure, The Books) en dat is wel zo’n beetje het straatje waar je het moet zoeken: broeierige en melancholische glo-fi/chillwave. Zijn nieuwe track ‘Your Girl’ scoorde in slechts vier maanden tijd ruim 700.000 views op Youtube en het miljoen lonkt. Evenals een grote toekomst, die in Nederland in ieder geval op het podium van EKKO zal beginnen.

De avond zal worden geopend door het Nijmeegse Suit and Tie Johns. Deze nieuwe band verkocht recentelijk hun EP-release in Merleyn in no time uit en ook het Tweetakt festival kon recentelijk al kennis maken met hun grillige psychgarage. Badly Drawn Boys zullen zoals gewend rondom de bands, aan het begin van de avond draaien.

Pissing In The Wind is een volledige avond, een avond die klopt en af is, met zowel bands als een nachtprogramma. Een tussen-dj zal op soepele wijze de ‘brug’ van de band naar het nachtprogramma verzorgen. Mocht je nou toch vooral geïnteresseerd zijn in het nachtprogramma en minder in de bands, dan is de entree vanaf 23:00 €5 in plaats van €7.