Home

Pissing in the Wind #3

+ SPLASHH + Moiré + Weval + DJ St. Paul + Calico

Concert
Datum
vr 18 okt 13
Open
22:00
Aanvang
23:00
Locatie

Complete avond vol met nieuw talent uit binnen- en buitenland

Pissing In The Wind is EKKO’s nieuwe avond met talentvolle acts uit binnen- en buitenland. Acts die je over een paar maanden misschien op Le Guess Who? of Lowlands kan zien, staan nu al in EKKO. Op eigen kracht zullen ze nog geen zaal vullen, maar door ze te bundelen kan je ze toch nu al live zien. Na eerdere geslaagde edities met onder andere Mazes, Tourist, DAUWD en Suit and Tie Johns eerder dit jaar, komen in oktober onder andere SPLASHH en Moiré naar EKKO.

Er miste iets in Utrecht. Ten minste, dat vonden de mensen achter Pissing In The Wind. Een avond waarop je nu nog onbekende acts kan zien voor een lage prijs. Waar je blind heen kan gaan en je kan laten verrassen door acts die op het punt van doorbreken staan. Acts die nog te klein en onbekend zijn om op eigen kracht een volle zaal te trekken, maar dat publiek wel verdienen. Deze rol vervulde wijlen Klub Radar in Tivoli, maar dat concept stopte helaas eind 2011.

Na eerdere geslaagde edities in februari (met het Belgische BRNS en Sky Castles en de Britse producer Dauwd) en mei (met onder andere Mazes, die nu support Parquet Courts doen en Tourist, die inmiddels op Melt! en Best Kept Secret speelde), is de line-up voor de derde editie op 18 oktober bekend. De Britse band SPLASHH stond al eerder op het verlanglijstje van Pissing in the Wind en belandde door een toevallige samenloop van omstandigheden zomaar op de line-up van 18 oktober. Hun single ‘All I Wanna Do’ was vorig jaar een echte undergroundhit en we zijn erg blij dat deze gruizige lo-fi garagepoppers in EKKO staan.

Het nachtprogramma wordt geopend door Weval, een Amsterdams duo dat begin dit jaar hoge ogen gooide met debuut-EP ‘Half Age’. Zij zullen de nacht openen met dromerige, melancholische electronica, bijna on-Nederlands goed. Als headliner hebben we Moiré aangetrokken. Deze mysterieuze Londense producer bracht dit jaar platen uit op gerenommeerde labels als Ninja Tune, Rush Hour en Actress’ Werk Discs. Hij zal een liveset ten gehore brengen met duistere, claustrofobische en pulserende house/techno.

Na het gigantische succes van de vorige keer zal DJ St. Paul weer aanwezig zijn. Hij draait rondom SPLASHH en zal daarna een soepele brug maken naar het nachtprogramma. Utrechts/Amsterdams talent Calico zal na Moiré de nacht op gepaste wijze afsluiten.

Daarnaast zetten we de in mei gestarte samenwerking met het Louis Hartlooper Complex voort. Op maandag 21 oktober zullen we daar samen een interessante muziekdocumentaire vertonen. De titel van deze film verwachten we op korte termijn bekend te maken.

Pissing In The Wind staat voor een volledige avond, een avond die klopt en af is. Daarom bieden we zowel bands als een nachtprogramma. DJ St. Paul zal op soepele wijze de ‘brug’ van de band naar het nachtprogramma verzorgen. Mocht je nou toch vooral geïnteresseerd zijn in het nachtprogramma en minder in de bands, dan is de entree vanaf 00:00 €5 in plaats van €8.