Home

Pissing in the Wind #4

+ Float Fall + Palms Trax + Falco Benz + DJ St. Paul + Konduku

Concert
Datum
vr 24 jan 14
Open
22:00
Aanvang
23:00
Locatie

Complete avond met talentvolle acts uit binnen- en buitenland.

Pissing In The Wind is EKKO’s avond met talentvolle acts uit binnen- en buitenland. Acts die je over een paar maanden misschien op Le Guess Who? of Lowlands kan zien, staan nu al in EKKO. Op eigen kracht zullen ze nog geen zaal vullen, maar door ze te bundelen kan je ze toch nu al live zien. Na eerdere geslaagde edities met onder andere SPLASHH, Mazes, Tourist, DAUWD en Suit and Tie Johns in 2013, komen in januari 2014 onder andere Float Fall en Palms Trax naar EKKO. 

Er miste iets in Utrecht. Ten minste, dat vonden de mensen achter Pissing In The Wind. Een avond waarop je nu nog onbekende acts kan zien voor een lage prijs. Waar je blind heen kan gaan en je kan laten verrassen door acts die op het punt van doorbreken staan. Acts die nog te klein en onbekend zijn om op eigen kracht een volle zaal te trekken, maar dat publiek wel verdienen. Deze rol vervulde wijlen Klub Radar in Tivoli, maar dat concept stopte helaas eind 2011.

Pissing In The Wind staat voor een volledige avond, een avond die klopt en af is. Daarom bieden we zowel bands als een nachtprogramma. Na eerdere geslaagde edities in 2013, met onder andere bands als SPLASHH, Mazes en BRNS en live-acts als Tourist, Moiré en Weval, is de line-up voor de eerste editie van 2014 bekend. De Belgische band Float Fall zal ons betoveren met hun minimaal gearrangeerde fluisterpop met subtiele electronica. De band stond eerder al in het voorprogramma van Alt-J en doet meerdere optredens tijdens Eurosonic 2014. De verwachtingen zijn hoog, en gelukkig kunnen wij ze al in een vroeg stadium naar EKKO halen. 

Headliner van het nachtgedeelte is Palms Trax. Deze in Berlijn wonende Britse producer brak dit jaar door met zijn Equation EP op het label Lobster Theremin. Hij zal ons een set vol met Detroit en Chicago house, glitter funk, Miami boogie en melodieuze synths voorschotelen. Zijn optreden is extra speciaal, aangezien ons zijn allereerste (!) live-set ooit is gegund. Falco Benz is de tweede live-act. Dit ex-lid van Knobsticker bracht zijn debuut-EP uit op Magnetron Music. Vervolgens mocht Falco, met zijn super dansbare, licht nerderige analoge 80’s disco synthkitsch de (vrijwel compleet) uitverkochte tour van De Jeugd Van Tegenwoordig supporten. En verkeert derhalve in bloedvorm. 

Net als de voorgaande edities zal DJ St. Paul weer op zijn unieke wijze een soepele brug maken van Float Fall naar het nachtprogramma. De Utrechtse talentvolle vinyl-DJ Konduku zal na Palms Trax de nacht op gepaste wijze afsluiten. 

Daarnaast zetten we de in mei gestarte samenwerking met het Louis Hartlooper Complex voort. Op maandag 27 januari zullen we daar samen een interessante muziekdocumentaire vertonen. St. Paul heeft voor deze editie gekozen voor de film Sound it Out; een portret van de allerlaatste vinyl platenzaak van Teesside, Groot-Brittannië.

Line-up:

Float Fall (BE)
Palms Trax (LIVE) (UK)
Falco Benz (LIVE)
DJ St. Paul
Konduku