Home

Pissing in the Wind – Nacht

+ Dauwd + Pieter Jansen + Badly Drawn Boys

Datum
vr 22 feb 13
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie
Voor liefhebbers van
NIEUWE ACTS

21:00 – 04:00 = €7-, entree
23:00 – 04:00 = €5-, entree

Pissing In The Wind is EKKO’s nieuwe avond met talentvolle acts uit binnen- en buitenland. Acts die je over een paar maanden misschien op Le Guess Who? of Lowlands kan zien, staan nu al in EKKO. Op eigen kracht zullen ze nog geen zaal vullen, maar door ze te bundelen kan je ze toch nu al live zien. Voor de eerste editie, die op 22 februari plaats zal vinden, zijn de Belgische bands BRNS en Sky Castles en de Britse dj/producer Dauwd bevestigd.

Er miste iets in Utrecht. Ten minste, dat vonden de mensen achter Pissing In The Wind. Een avond waarop je nu nog onbekende acts kan zien voor een lage prijs. Waar je blind heen kan gaan en je kan laten verrassen door acts die op het punt van doorbreken staan. Acts die nog te klein en onbekend zijn om op eigen kracht een volle zaal te trekken, maar dat publiek wel verdienen. Deze rol vervulde wijlen Klub Radar in Tivoli, maar dat concept stopte helaas eind 2011.

22 februari is de eerste editie, met drie speciale acts. Om te beginnen is dat BRNS. 3voor12 vergeleek de Brusselse band tijdens de afgelopen editie van Eurosonic met Alt-J en TV On The Radio en beloonde ze met een 7,5. De Britse dj/producer Dauwd wordt ingevlogen voor een set tijdens het nachtprogramma. Deze man brengt zijn muziek uit op Pictures Music (oa Koreless, Dark Sky, Seams, Lapalux) en mag als groot talent binnen de melodieuze house/technoscene worden gezien. De avond wordt geopend door Sky Castles: een talentvolle, zevenkoppige Belgische indiepopband met blazers. Daarnaast spelen alle drie de acts voor de eerste keer in Utrecht.

Pieter Jansen is een talentvolle dj die eerder al in AIR, 013 en EKKO draaide. Hij zal na Dauwd de nacht passend afsluiten. Badly Drawn Boys zullen rondom de bands, aan het begin van de avond draaien. 

Pissing In The Wind staat voor een volledige avond, een avond die klopt en af is. Daarom bieden we zowel bands als een nachtprogramma. Een tussen-dj zal op soepele wijze de ‘brug’ van de band naar het nachtprogramma verzorgen. Mocht je nou toch vooral geïnteresseerd zijn in het nachtprogramma en minder in de bands, dan is de entree vanaf 23:00 €5 in plaats van €7.  

Line-up:
DAUWD (UK)
https://soundcloud.com/dauwd
PIETER JANSEN
https://soundcloud.com/pejiej
BADLY DRAWN BOYS
http://www.facebook.com/pages/Badly-Drawn-Boys/373186839367986