Home

Politiek CafÉ: Jan Pronk

Datum
ma 18 feb 13
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
LEZING
Gepresenteerd door
I.s.m. Jonge Democraten Utrecht

We slaan met de Jonge Democraten Utrecht de handen ineen en presenteren op vier maandagavonden een politiek café. Actuele thema’s en boeiende sprekers in een gezellige en interactieve sfeer vormen het recept van deze nieuwe reeks. Tijdens deze eerste editie praten we met oud-minister Jan Pronk over de economische opkomst van Afrika.

Ondanks alle malaise, komt er ook goed nieuws uit Afrika. Veel economen voorspellen dat de wereldeconomie in de komende jaren vooral zal groeien dankzij Afrika. Toch associëren we in Nederland het continent vooral met oorlog, armoede en corruptie. Tijdens deze eerste editie bespreekt oud-minister Jan Pronk de economische vooruitgang van Afrika, de (on)zin van ontwikkelingshulp en de verhouding tot de Nederlandse politiek.

Jan Pronk was minister voor Ontwikkelingssamenwerking in de kabinetten Den Uyl (1973-’77), Lubbers III (1989-’94) en Kok I (1994-’98). In de periode 2004 tot 2006 was hij speciaal VN-gezant in Soedan. Momenteel is hij hoogleraar aan het Institute for Social Studies in Den Haag.