Home

Pondertone

+ Moon Moon Moon

Concert
Datum
za 7 nov 15
Open
20:00
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Blue Grass Boogieman, Smutfish, Maison du Malheur

Experimentele folkband uit Utrecht met rauwe whiskey pubmuziek.

Tien jaar na het album Snake & Apacolips, benoemd als ‘Nederlands meesterwerk’ (Kindamuzik, 2005) komt Pondertone, een van de leukste bands van Nederland volgens muziekblad Live XS, met een nieuw album en daarnaast een show in EKKO!

In het najaar van 2015 verschijnt ‘From Now On’. Hierop gaat frontman en kunstenaar Patrick Tersteeg nog dieper in op de materie die hij op voorgaande albums onderzocht. Maar van nu af aan wordt het nog persoonlijker en directer. In zijn muziek en teksten probeert Tersteeg de wereld om zich heen te begrijpen. Soms gaat hij daarbij tekeer als een gestoorde profeet. Dan weer probeert hij op onbeholpen wijze troost te bieden, maar ‘het liedje’ blijft altijd het belangrijkst.

Moon Moon Moon is 7 november het voorprogramma. Mark Lohmann’s debuutplaat van vorig jaar wordt vooral gekenmerkt door speelse droomfolkliedjes met invloeden van o.a. The Microphones, Sparklehorse en Elliott Smith. Live wordt deze muziek vertaald naar een stijl die het best te omschrijven valt als dream-noise.