Home

Ponoka

+ Mevrouw Tamara

Concert
Datum
vr 4 okt 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Bright Eyes, Eels, Neil Young, Calexico
Gepresenteerd door
Album release

Een voorstelling vol americana-songs, beelden en verhalen over de Canadese prairie.

De Utrechtse band Ponoka neemt je mee naar het dorp waarmee het allemaal begon – Ponoka – in een voorstelling vol americana-songs, beelden en verhalen over de Canadese prairie.

Begin oktober verschijnt Lost in Ponoka, alweer het vierde Ponoka-album, dat gepaard gaat met een full-color boek vol verhalen, foto’s en songteksten. Hierin blikt Ponoka-zanger Rick de Gier terug op zijn jeugd op het Canadese platteland – een plek vol onvervalste cowboys, ontheemde indianen en eigenzinnige Hollandse immigranten. Bij zo’n thema hoort natuurlijk een Noord-Amerikaanse sound: op Lost in Ponoka klinken pedal-steel, banjo, hammond en veel samenzang. Op de plaat én het podium wordt de groep bijgestaan door o.a. Mevrouw Tamara (bekend van De beste singer-songwriter van Nederland) en Pim van de Werken (Eins Zwei Orchestra, Silence is Sexy).

Mevrouw Tamara schrijft in het Nederlands over gebeurtenissen en mensen die voor haar speciaal, maar voor andere mensen heel gewoon zijn. Ze hoopt mensen te verbazen en een nieuwe kijk op de wereld te geven, door hen met haar muziek een klein reisje uit hun drukke en ingewikkelde leven te laten maken. Mevrouw Tamara wordt begeleid door haar band bestaande uit bassist Harmen Sielcken, gitarist Pete Barnes en drummer Floyd Atema.