Home

Pop. 1280

+ Couleur Café

Concert
Datum
wo 20 apr 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Birthday Party, Disappears, Nine Inch Nails
Gepresenteerd door
Locatie: ACU

Gevaarlijk klinkende postpunk, new wave en noiserock uit New York.

Pop.1280 in ACU, a match made in hell. Deze bende uit New York maakt dissonante en tegendraadse industrial, postpunk en felle noiserock. Omdat Vera het al perfect omschreef, gaan wij niet proberen dat op een andere manier te doen: ’Ze hebben blikkerige gitaren, kille synths en een zanger die het schuim op de bek heeft staan, terwijl hij iets over geweld, bloed en andere lichaamssappen van zich afschreeuwt. Waar de band vooral in uitblinkt is het oproepen van een bijna tastbare spanning. Nummers als ‘Nature Boy’, ‘Bodies in the Dunes’ en ‘Nailhouse’, van tweede plaat Imps of Perversion (2013), zijn uiterst beklemmend en ronduit griezelig. De inspiratie haalt de band uit het werk van gitarist Lip, die werkt in de psychische gezondheidszorg.’

Na twee platen op het Sacred Bones label verschijnt binnenkort een derde langspeler. Paradise, een album over ‘de ziektes’ die hedendaagse technologie de mensheid brengt, komt op 22 januari uit. Zoek alvast dekking, of kom naar ACU in april!

Het geluid van Couleur Café is sterk beïnvloed door de shoegaze geluiden van de jaren 1990, maar heeft ook invloeden van post-punk, new wave, noise-pop en art-rock.