Home

Popronde + Popronde after

+ Elsa Lester + Love Couple + Karel + more

Concert
Datum
do 11 okt 18
Open
20:30
Aanvang
21:30
Locatie

Het grootste gratis rondreizende muziekfestival van Nederland.

Opnieuw verwelkomen we Popronde dit jaar in EKKO! Popronde is een rondreizend muziekfestival dat elk najaar plaatsvindt in een dertigtal steden door het hele land. Tijdens de Popronde toeren talentvolle acts door Nederland om zo hun naam op te bouwen, hun netwerk uit te breiden en een nieuw publiek aan te boren. In EKKO vind je op deze avond een gevarieerde selectie muzikanten die overal uit Nederland vandaan komen.

Lisa van Kampen a.k.a. Elsa Lester, voorheen bekend als Great Profile, is een typische DIY-artiest en begon in 2016. De tong is geestig en scherp, de muziek no-nonsens, slacker en onstuimig. Ze verrast als jongedame en kreeg al snel bijval van 3voor12 Flevoland, Birp! en The Revue. Op 31 Maart 2017 kwam Stress Relief uit en dit jaar verschijnt haar EP.

LOVE COUPLE maakt popliedjes kapot. De vierkoppige band maakt zich uniek door hun ijzersterke samenzang in een jasje van 80’s sounds met een bijdehante 90’s attitude. Door het frontduo, bestaande uit een eigenzinnige zangeres en zingende drummer, diepe bas sound en grungy gitaarwerk blijft de band continue aan je lippen hangen.

Drie eigenzinnige Friezen waarbij je kunt denken aan punk, garage en grunge: noem het zoals je wilt. Genres zijn niet belangrijk bij Abdomen, oordoppen wel. De band speelde op Eurosonic, deden shows in UK + Noorwegen en supporten oa Ex-Cult en Bad Breeding. Het in Leeds bij Matt Peel (Pulled Apart By Horses, Eagulls) opgenomen debuutalbum komt 14 sept uit op Geertruida.

Jay-Way is geen alledaagse Hip Hop artiest. Hij schrijft eerlijke, poëtische en heldere teksten, waarin hij zijn ervaringen en groei als artiest vertelt. Samen met zijn band brengt hij een uniek geluid waarbij Hip Hop fijn gecombineerd is met melodie en harmonie, wat fantastisch ter hore wordt gebracht met zijn muzikanten.

Karel maakt synthesizer popliedjes die hij live met grenzeloos enthousiasme opvoert. Live speelt hij de muziek af vanaf zijn Iphone en zingt daar vervolgens overheen, dit biedt ruimte om de focus volledig te kunnen leggen op de live performance.

David achter de Molen kennen we natuurlijk van zijn podcast ‘Klap van de Molen’, waarmee hij net de Dutch Podcast Award op het gebied van muziek heeft gewonnen. De voormalig frontman van John Coffey is tegenwoordig ook regelmatig te horen in de avonduurtjes bij 3FM. Samen met Niek Eilander en Mart Lier, wiens zwoele stemmen regelmatig voorbij komen in de podcast, zorgt ‘Klap van de Draaimolen’ dat de afterparty nóg leuker wordt.  

In het felle neon van de Gamestate zag het #WNNR Soundsystem haar levenslicht. Gevormd door shotjes wodka, een voorliefde voor gitaren én boybands zijn Mental Marti, Rockin’ Rico en Crashin’ Chris voorgenomen hun gezamenlijke levensmotto over te brengen, en de wereld een stukje mooier te maken, nacht voor nacht. Want zeg nou zelf, met een motto als FEEST! kan de avond toch niet anders dan fout eindigen?

Tijdschema:
21.30 – Elsa Lester
22.30 – LOVE COUPLE
23.30 – Abdomen
00.00 – The Bakabanas
01.00 – Jay-Way
01.30 – Klap van de Draaimolen
02.30 – Karel
03.00 – #WNNR Soundsystem

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only