Home

Popronde 2009

+ Met: the New Shining + the Mad Trist + Avant La Lettre

Concert
Datum
vr 9 okt 09
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
ROCK / POP

Rond half oktober is het vaste prik in Utrecht; de Popronde. Ooit begonnen als lokaal festival in Nijmegen, en na vijftien jaar uitgegroeid tot een evenement van honderd bands langs twintig steden, waar je in bijna elke kroeg en kleine concertzaal nieuwe leuke bandjes kan checken. Gratis voor jou de bezoeker, en voor de bands interessant omdat ze tour- en speelervaring opdoen.

Torre Florim speelt dit jaar met De Staat alle podia en festivals plat, en produceert tussen neus en lippen door ook nog even het aankomende debuut van The Mad Trist. De Nijmegenaren van De Staat vierden in februari al een overwinning in EKKO, nu is het aan de verslavend catchy rock van het Maastrichtse The Mad Trist om Utrecht net zo plat te spelen.

De melodieuze en meeslepende rock van The New Shining zit vol catchy refreinen, zoals je ze ook tegenkomt bij een van hun voorbeelden: Foo Fighters. Energie en passie die ongetwijfeld terugkomt op de nieuwe cd met top-producer Erwin Musper (o.a. Metallica en David Bowie), die als het even meezit net uit is als de Popronde begint.

Avant La Lettre is een jonge band waarbij de invloeden van de gelaagde muziek van bands als Radiohead en dEUS diep zijn doorgesijpeld. Met een intelligent popgeluid weten ze de luisteraar te boeien, maar ook de voetjes van de vloer te krijgen.

Als de bands in EKKO klaar zijn, gaat de Popronde in verschillende kroegen en podia van Utrecht nog tot diep in de nacht door. Stippel voor die tijd alvast je route uit op www.popronde.nl.