Home

Popronde 2016

+ Cookachoo, Dusty, Yococola, Creepy Karpis en Mooon

Concert
Datum
do 13 okt 16
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland.

Het is tijd voor de popronde in Utrecht en EKKO doet weer mee! Popronde is een rondreizend muziekfestival dat elk najaar plaatsvindt in een dertigtal steden door het hele land. Tijdens de Popronde toeren talentvolle acts door Nederland om zo hun naam op te bouwen, hun netwerk uit te breiden en een nieuw publiek aan te boren. In EKKO vind je op deze avond een gevarieerde selectie muzikanten die overal uit Nederland vandaan komen.

MOOON

Bij het woord Aarle-Rixtel denk je misschien niet direct aan lekkere psychedelische garagerock, maar daar zou MOOON wel eens verandering in kunnen brengen. Het drietal uit dit Brabantse dorp is hard op weg om naam te maken met hun door de punk- en surfcultuur geinspireerde nummers.

Creepy Karpis

Creepy Karpis is geboren in Zwolle, maar opgegroeid in de kelders en kroegen van Groningen Garage-city. De band laat zich beïnvloeden door oude garage en surfpunk, wat resulteert in korte, felle songs en in reverb verdronken vocalen.

Yokocola

Yokocola maakt psychedelische punk, ook wel Punks on Acid genoemd. Dit jaar zijn ze uitgekomen met hun debuutplaat Cellarsounds. Hij is erg goed ontvangen door de pers en ze zijn beesten op het podium.

Dusty

Als je denkt dat Dusty erg Engels klinkt voor een Nederlandse rapper, dan heb je gelijk. Op zijn 13e verhuisde hij van de UK naar hier. Als je denkt dat Dusty erg ervaren overkomt, dan heb je ook gelijk. Hij deed al vele show met De Sluwe Vos samen, een van de meest populaire Nederlandse underground DJ’s van het moment. Verwacht veel grime, vette beats en dito raps!

Cookachoo

Een betere afsluiter voor de popronde is er niet. Een ‘Ivory Black Blonde’ en een ‘Afro Gent’ vormen het gezicht van Cookachoo. On stage brengt de act een explosieve, dansbare mix van bass, electronica, dans en performance art, inclusief politieke boodschap. Denk aan Major Lazer en Buraka Som Sistema. Feest dus!

No Hits No Glory DJ’s

Na afloop van Cookachoo dansen we de nacht af met No Hits No Glory.

19.30: Open

20.00 – 20.30: MOOON

20.50 – 21.30: Creepy Karpis

22.00 – 22.50: Yokocola

00.00 – 00.30: Dusty

00.50 – 01.30: Cookachoo

01.30 – 04.00: No Hits No Glory DJ’s