Home

Popronde Utrecht

+ Met o.a. The Black Cult, Yuko Yuko & Sväva

Concert
Datum
do 16 okt 14
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland.

Het is weer tijd voor de popronde in Utrecht en EKKO doet mee!
Popronde is een rondreizend muziekfestival dat elk najaar plaatsvindt in een dertigtal steden door het hele land. Tijdens de Popronde toeren talentvolle acts door Nederland om zo hun naam op te bouwen, hun netwerk uit te breiden en een nieuw publiek aan te boren. In EKKO vind je op deze avond een gevarieerde selectie muzikanten die overal uit Nederland vandaan komen.

De vraag die 3voor12 zichzelf stelde: ”Welke twaalf van de maar liefst 120 optredende acts gaan dit jaar hoge ogen gooien?” werd beantwoord met onder andere Sväva, Yuko Yuko en The Black Cult. Deze drie bandjes treden bij ons op, dus de moeite waard om een kijkje te nemen! 
Ook hebben 3voor12 en EKKO de handen wederom ineengeslagen voor de programmering van de Popronde. Los van de verschillende kroegjes, galeries en ateliers die op 16 oktober muzikale acts uit alle uithoeken van Nederland ontvangen, heeft ook poppodium EKKO een speciaal programma samengesteld:

20:00 – 20:35 Yuko Yuko

Elektronisch psych-pop project van de Elias uit Friesland, maar vooral bekend in Mexico. Yuko Yuko is getekend bij het Mexicaanse label RVRB. Bij een optreden laat hij zich graag omringen door gastspelers, en bij de popronde zal dit ook het geval zijn. Yuko Yuko had in 2012 een track op zijn Bandcamp gezet dat werd opgepikt door een Mexicaans label, dat zijn eerste ep heeft uitgebracht. “Sindsdien ken ik de helft van mijn vrienden op Facebook niet meer, dat zijn allemaal Mexicanen.”

21:00 – 21:35 Sväva

Weer een bandje uit het noorden van Nederland. Sväva, wat ‘zweven’ betekent in het Zweeds, is een jonge dreampop band. Net als hun naam is de muziek een beetje zweverig en kun je er lekker op weg dromen. Vorig jaar stonden ze in Leeuwarden op het Freeze festival en werd hun optreden benoemd tot het beste optreden van het festival. Hun debuut-EP ‘We Have Just The Life We Want’is net uitgekomen. De teksten van Sväva bevatten vaak een spiritueel randje.

22:00 – 22:35 Capcap…cap

Elektronica en rock worden door de dame en heren heel aardig samengebracht, maar komen live als een geheel pas echt goed uit de verf. De theorie over de bandnaam: “We zijn met drie mannen, die allemaal een petje (cap) dragen. En in het midden staat een vrouw. Lydia is dus de drie puntjes. Deze New Wave band uit Eindhoven zal elektronische rock tot zijn recht laten komen. 

23:00 – 23:35 The Black Cult

Weer een bandje uit het noorden. Dit keer Groningen in plaats van Friesland. Deze garagerock band zal gegarandeerd een dikke show neerzetten met Douwe Doorduin als frontman en zijn heerlijke gitaarsolo’s. Volgens vele fans maken deze brave knullen muziek met ballen. Bij veel shows stonden ze in het voorprgramma en hadden de rollen eigenlijk andersom moeten zijn: The Black Cult geeft een krachtige show weg waardoor het hoofdprogramma in het niets valt.