Home

Pulled Apart By Horses

+ Special Guest: Brutus + Shuriken

Concert
Datum
ma 17 apr 17
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Biffy Clyro, Foo Fighters, Twin Atlantic
Gepresenteerd door
EKKO + TivoliVredenburg:

Post-hardcore, hier en daar experimenteel met een overvloed aan energie.

We gaan terug naar 2008, in het Engelse plaatsje Leeds. Na het stuklopen van verscheidene bands, kwamen vier jongvolwassen mannen bij elkaar, en besloten onder de naam Pulled Apart By Horses alternatieve rock te gaan maken. Na verschillende kleine releases van singles kwam daar in juni 2010 hun gelijknamige debuutplaat ‘Pulled Apart By Horses’. Een jaar heftig touren volgde, waarna hun tweede plaat ‘Tough Love’ verscheen. Twee jaar later kwam hun lang verwachte doorbraak via laatste plaat ‘Blood’, waarmee ze hun eerste top 40 klassering pakte. De muziek kan het beste omschreven worden als post-hardcore met wat experimentele riffs en percussies. Met een live-show die is volgepropt met energie, moshpits en rondstuiterend publiek is het niet gek dat de band al flink is doorgebroken in Engeland. Hun nieuwe plaat ‘The Haze’ is net uitgekomen, waarmee Pulled Apart By Horses als een kanonskogel door Europa trekt om hopelijk die Europese doorbraak een stukje dichterbij te trekken.

We hebben een bijzonder sterke opener weten te strikken voor deze avond: het Belgische trio Brutus! Brutus is een wervelstorm aan ruig geluid. Brutus is bruut. De band creëert iets wat het best omschreven kan worden als stratosferische punk en daardoor is ze net even andere koek. Het atmosferische gitaargeluid wat je kent uit de post-rock en shoegaze wordt genadeloos gecombineerd met de grove baslijnen uit de punk en de strakke, doch dodelijke blastbeats uit de metal. Alsof dat nog niet vaag genoeg is: drumster Steffanie Mannaerts is tevens de leadzangeres en schakelt moeiteloos van hopeloos melodieus tot stemband verslindend.

Shuriken is deze avond de support act. Deze vier-koppige band uit Utrecht kan omschreven worden als indie noise rock met invloeden van Fugazi, Shellac, en The Jesus Lizard, onder anderen.