Home

Raketkanon

+ Mannheim

Concert
Datum
za 16 mei 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Melvins, Tomahawk, Butthole Surfers

Sludge, experimenteerdrift en chaotische psychedelica.

LET OP. Dit is de nieuwe datum voor het verplaatste concert van 5 maart. Tickets voor het concert op de oude datum blijven geldig. Tickethouders die helaas niet kunnen op de nieuwe datum, kunnen voor meer informatie terecht op onze ticket-info pagina.

Een van de meest fascinerende bands van de afgelopen jaren binnen de hardere genres is Raketkanon. Deze Belgen combineren sludge op een experimentele manier met chaotische psychedelica. In EKKO stonden de noisetrippers uit Gent op de eerste editie van The Shape Of Punk To Come, en lieten daar een onuitwisbare indruk achter. Met hun te laag gestemde gitaren, vervormde vocals, dreunende basssynths en vlammende drums speelden ze eerder festivals als Dour, Incubate en Valkhof festival plat. Met die podiumervaring in de benen zijn ze nu toe aan hun tweede langspeler, die ze op Eurosonic aan Europa presenteren. In maart komen ze weer naar EKKO. Niet missen.

Noise-rockers van eigen bodem Mannheim staan met hun mix punk, post-rock en jazz op het podium. Met een prominente rol voor saxofonist Otto Kokke zijn ze niet vies van een beetje avant-garde. Ze stonden dit jaar nog op Eurosonic en hebben net een co-headline tour samen met Kill The Ideal in Engeland achter de rug. Wederom nog een reden om te komen kijken!