Home

Rats on Rafts

Concert
Datum
vr 27 aug 21
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Fall, Echo & The Bunnymen, Pere Ubu, The Ex, De Kift, Gang Of Four, Iceage
Gepresenteerd door
Locatie: De Nijverheid

COMPROMISLOZE, RUMOERIGE EN KRANKZINNIGE POST-PUNK

Dit is de verplaatste show van 18 februari en 4 juni. Kaarthouders hebben een mail ontvangen met meer informatie. Niks ontvangen? Neem even contact met ons op via info@ekko.nl.

Deze show is opgesplitst in twee sets en is volledig seated en op 1,5 meter afstand.  Zo is een coronatest voor toegang niet nodig. 

De Rotterdamse band Rats on Rafts komt op 29 Januari met hun nieuwe album getiteld Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths. Een album over de periode tussen het vorige en dit nieuwe derde album. Een concept album? Het geeft in ieder geval een gefragmenteerde kijk op de belevenissen in de wereld van Rats on Rafts. Van een tour door Japan, tot het verloren raken tussen dromen en de realiteit. Er is een constant getouwtrek tussen de werkelijkheid en fictie. 

De afgelopen jaren werd wereldwijd veel getoerd met optredens op onder andere Liverpool Psych Fest (UK), Best Kept Secret (NL), Reperbahn (DE), Primavera (SP) Motel Mozaique (NL) Levitaiton (FR), WOS (SP) en Glastonbury Festival (UK) werd na het samenwerkingsalbum met De Kift in 2016 besloten Rats on Rafts een eigen analoge studio te starten in Rotterdam (Kurious Recoring Studio). Een studio waar in isolement uitsluitend op bandrecorders gewerkt wordt. Rats on Rafts hebben het nieuwe album dan ook zelf -met een klein beetje hulp van Niek van der Driesschen- opgenomen op een 16 sporen bandrecorder om deze vervolgens af te mixen naar een master recorder. De productie hebben ze in eigen handen gehouden; want wie kan het verhaal van hun afgelopen jaren beter vertellen dan zijzelf? “We hebben een half jaar lang in isolement dag en nacht aan het album gewerkt, totdat we er van overtuigd waren dat deze wonderbaarlijke cyclus zo compleet mogelijk op de band stond”.