Home

Rats on Rafts

+ The Homesick

Concert
Datum
vr 10 apr 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Sound, The Fall, Gang of Four

Furieuze, rumoerige en krankzinnige post-punk.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Bands die graag het gevaar opzoeken kom je vandaag de dag niet vaak meer tegen. Voor het Rotterdamse viertal Rats on Rafts is de rol van onruststoker op het lijf geschreven. De bevlogen post-punk van de Rats roept vergelijkingen op met gevierde stijlgenoten uit Noord-Engeland en bands uit het beruchte punkverleden van Rotterdam, maar kenmerkt zich anno 2015 door het geheel eigen geluid dat ze hebben ontwikkeld. Debuutalbum The Moon Is Big wordt in Nederland aanvankelijk door Subroutine Records uitgebracht en bereikt later via TopNotch een groter publiek. Hierdoor bouwt Rats on Rafts in hoog tempo aan een flinke livereputatie in binnen- en buitenland. Lovende woorden zijn er van personen als Franz Ferdinand-frontman Alex Kapranos, Will Sergeant van Echo & The Bunnymen en popjournalist John Robb (Louder Than War).

Aangemoedigd door het succes van de eerste plaat, besluiten de Rats om het voor het tweede album grondig aan te pakken. Om de pure intensiteit van de muziek zo natuurgetrouw mogelijk naar plaat te vertalen, produceert de band het nieuwe album eigenhandig, met uitsluitend analoge apparatuur. Ook de muziek zelf is gegroeid. De dwarse popstructuren van The Moon Is Big hebben plaatsgemaakt voor een nieuw geluid: nog furieuzer, rumoeriger en krankzinniger dan voorheen. De compromisloze doe-het-zelfmentaliteit van de Rats gaat nog veel verder dan de productiemethode. De band neemt het heft in eigen handen en brengt de tweede plaat uit op het nieuwe, door de band zelf opgerichte label Kurious Recordings, als co-release met Subroutine.

Het voorprogramma van deze avond is The Homesick. In Dokkum is Elias Elgersma al een tijdje bezig met Yuko Yuko, maar nu heeft hij een nieuw zij-project. Met zijn vrienden Jaap van der Velde en Erik Woudwijk vormt hij nu de band The Homesick. Deze drie jonge gasten maken puntige, dwarse en vooral aanstekelijke popliedjes die door een taperecorder worden gehaald. Met de EP Twst Yr Wrsts debuteert The Homesick dit najaar op Subroutine Records.