Home

Relaxer

Overig
Datum
zo 3 mrt 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Gepresenteerd door
Film in EKKO: Chasing Reels:

Film in EKKO! Chasing Reels presenteert de Nederlandse premiere van 'Relaxer'.

Chasing Reels is een curator binnen de internationale onafhankelijke filmscene die sinds 2017 de beste nieuwe indiefilms naar Nederland haalt. Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in, GoShort filmfestival voorziet van een korte voorfilm.

RELAXER
Het is 1999. Nu de Y2K-apocalyps snel nadert, staat Abbie voor de ultieme uitdaging – het onverslaanbare level 256 van Pac-Man uitspelen – en hij mag niet van de bank afkomen voordat het lukt. Een overlevingsverhaal in een woonkamer.

Belangrijke cinema kan bestaan uit grootse thema’s, dramatisch camerawerk of geavanceerde montage; OF uit iemand die 90 minuten lang ‘Pac Man’ zit te spelen. RELAXER is dat laatste; Eén man, een videogame en een mogelijk einde van de wereld. De film speelt zich af in 1999, vlak voor de Y2K apocalypse; een tijd vol mensen die zich klaarmaakten voor het einde van de moderne samenleving door een computerglitch. Abbie’s oudere broer (David Dastmalchian – Bladerunner: 2049, Twin Peaks, Bird Box) daagt hem uit: Hij mag niet van de bank afkomen voordat hij het beruchte level 256 van Pac Man uitgespeeld heeft. En zo begint de survival van Abbie (Joshua Burge – The Revenant, 20th Century Women).

RELAXER is de nieuwste film van Amerikaan Joel Potrykus, na Buzzard (2014) en The Alchemist Cookbook (2016). “Op een bankstel videogames spelen zonder lastiggevallen te worden is alles waar ik ooit van gedroomd heb. Relaxer is mijn nachtmerrie-versie daarvan”, aldus schrijver/regisseur Potrykus. Zijn werk heeft gedraaid van SXSW en Locarno tot in MoMa New York en wordt internationaal gedistribueerd door Oscilloscope Laboratories; opgericht door Adam Yauch, het in 2012 te jong overleden Beastie Boys-lid.

Chasing Reels-initiatiefnemer Cedric Muyres licht toe: “RELAXER is de meest gekke en originele film die ik het afgelopen jaar gezien heb. Relaxer is fan-tas-tisch en ik was er absoluut niet klaar voor toen ik de film op SXSW zag. Het was een onvergetelijke, hilarische trip en ik vind het heel goed en belangrijk dat Oscilloscope Laboratories dit soort films uitbrengt. Ik ben dan ook heel trots dat wij Nederlands publiek nu ook die kans kunnen geven”.

EKKO eetcafé
Speciaal voor deze avond opent ons eetcafé op zondag. Het menu is nog niet bekend, maar voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Voor slechts 15,- euro extra heb je al een driegangenmenu. Smakelijk!

Tickets incl. diner zijn nu te koop via onderstaande link. Let op deze tickets zijn te koop tot vrijdag 1 maart 12.00 uur.