Home

REMY

+ Heirloom

Concert
Datum
za 25 mei 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Philip Glass, Joep Beving, Olafúr Arnalds.

Nederlandse harpist innoveert zichzelf en verkent onbekend terrein op nieuwe plaat.

Op Tomorrow’s Eyes (2016) verkende harpist Remy van Kesteren zijn muzikale grenzen en nieuwe paden. Het ontwikkelproces van het album levert een aantal eigen composities op zijn resumé op, waarna Remy besluit verder te zoeken naar de kern van zijn eigen geluid. Maar op een dag vergeet hij zijn harp mee te nemen naar een repetitie. Gedwongen moet de innoverende muzikant aan de slag met andere instrumenten, compleet buiten zijn comfort zone. Wat klinkt als het begin van een flauwe mop, levert uiteindelijk een verfrissend sterk nieuw album op: Shadows, waarbij onzekerheid, verkenning en herontdekking leidden tot een nieuw hoofdstuk. Remy werkt op Shadows met Fink achter de knoppen, verkent opnieuw voor hem onbekende genres, en laat zelfs zijn stemgeluid horen. Met zulke herontdekkingen op zijn naam mag hij zich tot de grote hedendaagse componisten van Nederland reken.

Heirloom zal de support van REMY verzorgen. Heirloom is het instrumentale ambient/postrock geesteskind van gitarist en componist Tom Broshuis, ook wel bekend van Mister and Mississippi. ‘Closure’, zijn debuutplaat die op 31 mei wordt uitgebracht, nam hij op in zijn leegstaand ouderlijk huis. Het resultaat is weemoedige instrumentale dromerige muziek met een vleugje hoop en nostalgie.

Foto door Anouk van Kalmthout.

De kaartverkoop start vrijdag 8 februari om 10.00 uur.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only