Home

Jameszoo & Niels Broos + Raven Artson + Gita Buhari

+ EKKO residenties release party

Concert
Datum
vr 3 jun 22
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

De viering van EKKO's residentieproject met live-optredens en een limited compilatie-vinyl

BELANGRIJK: dit concert is afgelast. Omdat de release van EKKO’s residentie-vinyl noodgedwongen is uitgesteld naar het najaar, is besloten om deze livepresentatie niet door te laten gaan op 3 juni. Alle kaartkopers worden per mail op de hoogte gesteld met daarin meer informatie over de mogelijkheid tot restitutie.

Line-up release party:
– rolrolrol (Jameszoo & Niels Broos)
– Raven Artson
– Gita Buhari

In 2021 gebruikten vijf duo’s van artiesten de leegstaande zaal van EKKO als opnamestudio: Robin Kester & KaapJameszoo & Niels Broos, Gita Buhari & Fabrik, Mucky & Raven Artson en Rats on Rafts & Palmbomen namen er nieuwe muziek op. Aan elkaar gekoppeld gingen de duo’s op zoek naar gemene delers, grote verschillen en nieuwe invalshoeken, en daar rolden een aantal wonderlijke tracks uit. Die zijn gebundeld op een compilatie-LP, die we tijdens deze avond zullen uitbrengen. En om het compleet te maken hebben we ook een paar van de artiesten die in EKKO resideerden uitgenodigd.

Met niet al te veel serieux, maar wel met flink wat Brabantse gezelligheid sloegen muzikale boezemvrienden Niels Broos en Jameszoo onder de gezamenlijke noemer rolrolrol aan het jammen in EKKO. Daar rolde (ha!) heel wat bombastische jazz, quirky funk en kakofonische electro uit, en bovenal, nog meer ongein. Track Buurman schopte het tot het vinyl, en vanavond hoor je nog veel meer van deze toets- en knoppenvirtuoso’s.

Raven Artson werkte samen met producer Mucky (Sevdaliza) in EKKO aan een aantal tracks gedurende de zomer van 2021. De twee kenden elkaar al via via, maar merkten een onmiddellijke synergie bij het maken van nieuwe tracks. Het leverde een handvol hitgevoelige R&B-pop op, waarvan I’m The One de plaat haalde. Vanavond speelt Raven een aantal van de residency-tracks in EKKO.

Gita Buhari zet al jarenlang een verfrissend geluid vol R&B, neo-soul en pop neer. Eerder opende ze in EKKO met haar band voor OSHUN, in 2021 keerden Gita & band terug voor een residentie met Fabrik. Daar komt het prachtige, cathartische Anger uit vaart: een jazzy gitaartrack vol bezieling en emotie. Vanavond speelt Gita haar nieuwe werk op de releaseparty.

Het vinyl wordt op 3 juni verwacht,  maar is wel alvast te bestellen. Plaats hier een pre-order.

Artwork: Legowelt
Typografie: Nicole Martens