Home

Robert Ellis & Ben Weaver

+ Jenny O.

Concert
Datum
zo 27 nov 16
Open
19:30
Aanvang
19:50
Locatie
Voor liefhebbers van
Daniel Romano, A.A. Bondy, Joe Pug

Twee Amerikaanse songwriters die de grenzen van de countrymuziek durven op te zoeken.

Speciale actie: Kom gezellig langs bij vintage koffie- en fietsenwinkel Blackbird, en haal voor maar €10,- een kop filterkoffie, en krijg er ook gelijk een ticket voor dit concert bij! Voordelig!


Het is onmogelijk om de countrymuziek uit deze jongen te verdrijven, maar Robert Ellis haalt wel steeds meer country uit zijn muziek. De Texaan woont momenteel in Nashville, waar hij kennelijk sterk beïnvloed is door andere muziekgenres als jazz, folk, bluegrass en bossa nova. Het was in Nashville waar het tot een breuk kwam met zijn levenspartner en die relatiebreuk vormt het inspirerende thema van de titelloze laatste plaat. In negen songs verwerkt Ellis zijn gestrande huwelijk en het afscheid van zijn geliefde.

Ben Weaver is een songwriter, poëet, vader, boekdrukker en avonturier. Acht studioalbums en vier dichtbundels verder, heeft hij een grote schare fans gecreëerd met zijn spookachtige swamp-blues en spaarzame country-folk. Sinds 2011 toert hij per fiets langs de podia waar hij optreedt, waarbij zijn laatste tour een afstand besloeg van ruim 2400 km om aandacht te vragen voor de Mississippi rivier. We weten niet of Weaver in november met zijn fiets zal touren, maar zijn bariton en banjo neemt hij gegarandeerd mee!

Jenny O is een Amerikaanse singer-songwriter, en zal de opening zijn van het optreden van Ben Weaver en Robert Ellis. Ze is opgegroeid in Long Island, New York, waar zij op jonge leeftijd al in aanraking met muziek is gekomen. Ze is al snel begonnen met het creëeren van muziek, en deed dat met behulp van de oude bandrecorder van haar vader. Haar eerste album, Automechanic, stamt uit het jaar 2013 en is geproduceerd door Jonathan Wilson in Los Angeles. Ook heeft ze twee zelf geproduceerde EP’s “Home” en “Work”, waarvan de laatste ook de single “Cheer Up Free Your Mind”.