Home

Rue Royale

+ Postcards From Mars

Concert
Datum
za 5 nov 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Angus & Julia Stone, I am Oak, Isbells
Gepresenteerd door
Exclusieve EP release

Betoverende folk met prachtige, harmonieuze samenzang.

Rue Royale, het indiefolkduo annex echtpaar bestaande uit Ruth en Brookln Dekker, besloot in 2006 een band te vormen. In de afgelopen tien jaar bracht het duo drie prachtige albums uit, tussen de ellenlange tours in. De eerste twee LP’s namen ze nog op een zolder in Nottingham op, maar Remedies Ahead (2013) werd hun studiodebuut (te danken aan een succesvolle Kickstartercampagne). De betoverende folk met de harmonieuze samenzang kon door de jaren heen steevast rekenen op goede reacties, van pers en publiek.

Vervolgens besloot het koppel een pauze in te lassen, om een kind ter wereld te brengen en te werken aan veel nieuw materiaal. Nu, drie jaar later, hebben ze een album en een EP af (Single Eye and an Echo). Die laatste verschijnt dit najaar en wordt exclusief gereleased in EKKO. Geen vreemde keuze, want ze speelden al zes keer eerder aan de Bemuurde Weerd. We kunnen dus gerust spreken van een zekere homecoming van Rue Royale.

De eerste liedjes voor Postcards From Mars schreef Bart van Dalen in 2011, op een middag op de hei. Het doel? Nummers maken die recht uit het hart komen. Soms zacht en soms serieus. Over persoonlijke groei, nieuwe inzichten op de liefde en muzikale monologen over kiezen wie je wilt zijn. Het resultaat, debuutalbum Growth, presenteerde hij samen met zijn band eerder dit jaar bij ons en we kunnen zeggen dat deze missie meer dan geslaagd is! In het straatje van Fleet Foxes, Death Cab For Cutie en Paul Simon.