Home

Rue Royale + Kim Janssen

Datum
za 10 nov 12
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
FOLK

Ticket
Voor tickets klik hier
————————

Het Amerikaans/Engels folkduo Rue Royale zal dit jaar voor een tweede keer optreden in EKKO. Het echtpaar richtte de band in 2006 in Chicago op. In 2008 verscheen het eerste album Rue Royale en het laatste album Guide to an Escape kwam in 2010 uit. Beide albums zijn uitgebracht zonder de hulp van een label of manager. Het past ook wel bij de mentaliteit van de band: “Het draait allemaal om de reis, niet de bestemming. Het avontuur is van hen, en ligt voor jou voor het grijpen.” De muziek klinkt magisch en is tegelijkertijd ook eenvoudig en clean.  

De singer/songwriter Kim Janssen groeide op in Azie, waar hij rond reisde met zijn ouders. Tijdens deze reizen begon hij gitaar te spelen. Eenmaal terug in Nederland begon Kim met het opnemen van zijn muziek. In 2009 verscheen zijn debuutalbum The Truth is, I Am Always Responsible. Meteen hierna sloot Kim zich aan bij The Black Atlantic. Zijn zwoele stem wordt begeleid door een acoustische gitaar. Dit past bij het concept van zijn nieuwste album die in maart 2012 verscheen, Ancient Crime. De nummers van dit album vormen als het ware een groot verhaal. In zijn muziek klinken vele muzikale invloeden waarvan hij de inspiratie heeft hij opgedaan tijdens het vele reizen. Net als een troubadour.

Rue Royale en Kim Janssen zijn geen onbekende van elkaar. Ze hebben elkaar al eens ontmoet in 2008 toen ze een huiskamer show speelde in Groningen. Beide bands zijn sinds die avond niet gestopt met toeren. Laat dit vanavond in hun show te horen zijn!