Home

Rue Royale

+ House of Cosy Cushions

Concert
Datum
za 11 jan 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Damien Rice, Angus & Julia Stone, Elbow

Betoverende folk met prachtige, harmonieuze samenzang.

“Het draait om de reis, niet de bestemming”, aldus liefdeskoppel Ruth en Brookln Dekker. Onder de noemer Rue Royale begon het echtpaar in 2006 hun muzikale avontuur vanuit thuisstad Nottingham om vervolgens nooit meer huiswaarts te keren. Een eindeloze tour van honderdduizenden kilometers, van kleine koffietentjes tot massaal bezochte festivals en alles er tussen. Geïnspireerd door de diverse stijlen die ze onderweg passeren, weet Rue Royale met een minimale bezetting het maximale uit hun muziek te halen. De betoverende folk met de prachtige, harmonieuze samenzang van het echtpaar kan steevast rekenen op goede reacties van de pers. Ook de fanschare van Rue Royale blijft ondertussen maar groeien, mede vanwege hun vertederende podiumpresentatie. 

Met de release van het derde album ‘Remedies Ahead’ afgelopen september lijkt het ontwapenende duo echter nieuwe stappen te zetten. Een enthousiaste crowdfunding via Kickstarter maakte het mogelijk om eindelijk eens de studio in te duiken, wat gelukkig geen afbreuk doet aan de intimiteit van Rue Royale’s vertrouwde home recordings. Met fraaie songs als ‘Set Out To Discover’ en ‘Pull Me Like A String’ weten Brookln en Ruth als geen ander de luisteraar instant kippenvel te bezorgen. Inmiddels hebben ook de bezoekers van de 3voor12 Luisterpaal mogen genieten van de wonderschone en op z’n tijd hartverscheurende nummers van Rue Royale. Een absolute aanrader voor liefhebbers van Angus & Julia Stone, Damien Rice, Doves en Elbow. 

House of Cosy Cushions combineert folk en klassieke invloeden met rock om tot muziek te komen dat soms ruw en eerlijk is, en soms echt heel mooi. De Amsterdamse band is beïnvloed door Tom Waits, Nick Cave en The Velvet Underground.