Home

Rumor 60: Led Bib

+ Festival voor Avontuurlijke Muziek

Datum
za 27 feb 10
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
AVONTUURLIJKE MUZIEK

Rumor, hét festival voor avontuurlijke muziek in Utrecht, presenteert: Led Bib, György Ligeti (Mechanical Works) en Ansatz der Maschine, achtereenvolgens in EKKO, RASA en Theater Kikker.
De experimentele avond Rumor, die vier à vijf keer per jaar op onregelmatig basis plaatsvindt, is aan zijn 60ste editie toe. Om dit te vieren is de toegangsprijs voor studenten, U-Pas en CJP-houders slechts 10 euro. Aanvang 20.30 uur in EKKO.

De experimentele avond Rumor, die vier à vijf keer per jaar op onregelmatig basis plaatsvindt, is aan zijn 60ste editie toe. Om dit te vieren is de toegangsprijs voor studenten, U-Pas en CJP-houders slechts 10 euro.

20.30 Led Bib – EKKO

21.45 Ligeti – RASA

23.00 Ansatz der Maschine – Theater Kikker

Informatie en reserveren:
info@rumor.nl  / 030-2382080 / www.rumor.nl /

De band die werd genoemd naar het ‘loden slabbetje’ dat tandartspatiënten om krijgen wanneer er een röntgenfoto van hen wordt gemaakt. De bandnaam zegt alles over de humor van de drummer Mark Holub, de oprichter van Led Bib. Een vorm van humor die ook te horen is in zijn muziek. Led Bib maakt een uitzinnige vorm van punkjazz waarin echo’s van John Zorns Naked City, Britse jaren ’60 en ’70 jazzrock (Soft Machine) en zelfs Radiohead zijn terug te horen. De combinatie van de energie en passie van een rockband met de technische mogelijkheden van geschoolde jazzmuzikanten heeft een opwindend effect. Naar een concert van Led Bib gaan is ook wel beschreven als “mijmerend de straat oversteken en door een bus overreden worden. Maar dan op een prettige manier.”

Led Bib maakt een uitzinnige vorm van punkjazz waarin echo’s van John Zorns Naked City, Britse jaren ’60 en ’70 jazzrock (Soft Machine) en zelfs Radiohead zijn terug te horen. Avant-gardecomponist György Ligeti (1923-2006) is bij het grote publiek vooral bekend van zijn muziek voor de films van Stanley Kubrick (2001: Space Odyssey, The Shining en Eyes Wide Shut). Zijn Mechanical Works voor draaiorgel wordt uitgevoerd. Ansatz der Maschine is het indietronica project rond Mathijs Bertel. Subtiele elektronica wordt verweven met viool, saxofoon, drums, hoorn, zang, toetsen en gitaar tot aanstekelijke en avontuurlijke popmuziek.