Home

Rumor 64

+ Met Monica Germino

Datum
do 24 mrt 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
EXPERIMENTAL

Rumor is een avondvullend festival vol avontuurlijke muziek; muziek die de grenzen tussen pop, jazz, modern gecomponeerd en wereldmuziek overschrijdt. Tijdens een Rumor-avond spelen drie verschillende acts op drie verschillende locaties voor één prijs. In EKKO zie je Monica Germino.

Monica Germino werkt en concerteert op het scherp van de snede van de nieuwe muziek. In 2003 liet zij speciaal voor zichzelf een ‘Violectra’ bouwen. Sindsdien onderzoekt zij de talloze nieuwe mogelijkheden van deze elektrische viool. Vanavond speelt Germino onder andere nieuwe werken van David Dramm, Donnacha Dennehy en Julia Wolfe (Bang on a Can). Germino heeft alles in huis om met de nieuwste composities en technieken haar publiek te betoveren: technisch uitmuntend, een groot inlevingsvermogen, een natuurlijke zangstem (die ze al strijkend kan inzetten) én een stralende persoonlijkheid.

Monica Germino: viool, elektrische viool, stem – Frank ven der Weij: geluid

Lekker! Met een kortingskaart (U-pas, student, CJP) kost RUMOR 64 je slechts € 12,-

Benieuwd naar de rest van de programmering van Rumor 64? Lees verder!
EKE – RASA
Dit anarchistische trio kenmerkt zich door haar zoektocht naar de ultieme soundscapes. Bepalend hiervoor is het onorthodoxe, door Hoogland zelf gebouwde, elektronische klavichord. Waar het klavichord oorspronkelijk een instrument uit de Barok is, maakt Hoogland er een instrumentaal anachronisme van door het een octaaf lager te stemmen en te versterken. Daardoor krijgt het instrument de klankkleur van een overstuurde gitaar. EKE richt zich op de vrije improvisatie en gebruikt daarbij elementen uit de noise, jazz, nieuw gecomponeerde muziek en punk. Het resultaat is een dynamische, contrastrijke muzikale ervaring.

 

Yedo Gibson: klarinet en tenorsax – Oscar Jan Hoogland: elektrische Klavichord – Gerri Jäger: drums

Donkey Monkey – SJU Jazzpodium
Het frisse Franse duo Donkey Monkey bestaat uit pianiste Eve Risser en drumster Yuko Oshima. Samen mengen zij supersnelle boogiewoogie met invloeden uit de Japanse rock scene en de Europese avant-garde. De krachtige samenklank van deze geluiden laat vooral live een overrompelende indruk achter. Onvoorspelbaar en ondeugend als een aap, met de eigenzinnigheid van een ezel…Donkey Monkey is een muzikale cryptide.

 Eve Risser: piano – Yoko Oshima: drums

I love Sarah – SJU Jazzpodium
I Love Sarah is een Vlaams duo dat in de weer is met drums, gitaar en keyboard. Het tweetal speelt rammelende, mathematische pop met een absurdistische twist. Soms met de slodderige vuigheid van rock-‘n-roll, dan weer met de ongekende precisie van jazz. Maar altijd pakkend en melodieus. Of zoals muziekblog Goddeau het omschreef: “(…)keer een muziekwinkel binnenstebuiten, laat er een hoogbegaafde kleuter met ADHD op los en ga loos op het resultaat.” Muzaknoise van de beste soort!

Rutger De Brabander: gitaar – Jeroen Stevens: drums