Home

Rumor 65

Datum
za 14 mei 11
Open
21:00
Aanvang
21:30
Locatie
Voor liefhebbers van
AVONTUURLIJKE MUZIEK

Rumor is hét festival voor avontuurlijke muziek. Drie verschillende acts op drie verschillende podia, puttend uit hedendaags gecomponeerd, nieuwe jazz en avontuurlijke pop. Deze Rumor vindt plaats in samenwerking met het festival “Breaking the Waves”, met een componistenportret rondom de Nederlandse componist Peter Adriaansz.

Lysn werd in 2005 opgericht door trombonist Hilary Jeffery (The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Zeitkratzer) en bestond sindsdien in wisselende samenstellingen uit meer dan 20 verschillende muzikanten. Muzikanten, verenigd door hun voorliefde voor dub, minimalisme, drones en psychedelica. Deze elementen zijn allemaal terug te horen in de muziek, ook in de verse bezetting met onder meer de Engelse tubaïst Oren Marshall. Evenzeer beïnvloed door de dreigende filmmuziek van Angelo Badalamenti als door de krautrock van Can en de elektronica van Matmos, staat Lysn vanavond garant voor een set vol spannende improdelica in een EKKO dat is omgetoverd tot een loungebar.

Hilary Jeffery: trombone en elektronica Alfredo Genovesi: gitaar en elektronica Andy Keep: objecten en elektronica Oren Marshall: tuba en elektronica

O ja, studenten betalen slechts € 12,50!