Home

Rumor 71

+ Rhodri Davies + Pumporgan

Datum
do 20 dec 12
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
AVONTUURLIJKE MUZIEK

Tickets
Voor tickets klik hier

Let op! Voor studenten, U-pas- en CJP-pashouders kost een ticket 12,-

———–

Rumor is een festival voor avontuurlijke muziek. Centraal staat innovatieve muziek op de scheidslijn waar jazz, pop en gecomponeerde muziek samenkomen. Rumor wordt op onregelmatige basis georganiseerd in Utrecht. De gebruikelijke formule voor een Rumor avond is: drie concerten op drie locaties, voor één prijs. Maar deze keer zijn er twee concerten in EKKO en één in Huis a/d Werf.

Rhodri Davies in EKKO
Davies wordt beschreven als de meest extreme harpist binnen de geïmproviseerde muziek. De muziek is hard, vervormd. Het tijdschrift the Wire schreef: “het geluid is hels, maar toch innemend – er zit een tikje Velvet Underground in, of het doet je denken aan de Congolese groep Konono No1.

Pumporgan in EKKO
Pumporgan komt voort uit de jaarlijkse compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival, die in 2011 aan Dirk Bruinsma werd toegekend. Hij heeft voor die gelegenheid een nieuwe band opgericht rond nieuw geschreven werk dat een bizarre mix is van avant rock/jazz met rhythm & blues, rockabilly en swing.

Preview The Ex 33 1/3 Festival ism Bimhuis in Huis ad Werf
Al sinds 1979 is The Ex nooit voor één gat te vangen. Begonnen in de punk-explosie, waarin alles kon, bleef de band altijd nieuwsgierig en eigenwijs. Door alles zelf te doen is The Ex meer dan ooit een voorbeeld voor vooruitstrevende bands en musici. Deze avond bij Rumor een voorproefje van The Ex 33 1/3 Festival dat 21 en 22 december in het Bimhuis plaatsvindt.