Home

Saint Pepsi

+ FRANKRIJK

Concert
Datum
do 18 dec 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Toro Y Moi, Palmbomen, Washed Out

Aanstekelijke en dansbare discopop.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Nieuwe genres komen en gaan: zo had je de laatste jaren bijvoorbeeld aquacrunk, chillwave, witchhouse en seapunk. Meestal is het een tijdje een dingetje onder bloggers, totdat er iets nieuws wordt gevonden wat nog nieuwer en hipper is. Dan kan je zo’n pril genre al gauw weer begraven. Zo is daar vaporwave: een genre waarbij veel gebruik wordt gemaakt van samples, synthesizers, oude reclame- en achtergrondmuziek en dat alles met daarover een laag ruis. Nu ja, hoe lang dat genre levensvatbaar zal zijn zal gauw blijken, maar voor dat het naar de eeuwige jachtvelden verhuist, is een van de kopstukken van het zinkende schip gestapt. Hier komt Saint Pepsi in het verhaal, een producer/muzikant uit Long Island, die altijd al veel beter was in‚ het liedje dan de knip- en plakwerkjes van zijn concullega’s. Zijn debuut op Carpark Records (Toro Y Moi, Dan Deacon, Young Magic), Fiona Coyne, laat zien dat hij tot veel meer in staat is dan zolderkamerpriegels. We horen een kraakheldere productie, transparante gitaren, een om je vingers bij af te likken zo catchy refrein en zelfs blazers. Zoals iemand op last.fm al zei: ”Saint Pepsi was bigger than vaporwave, and we knew it”.

Voorprogramma van deze avond is FRANKRIJK aka Leon Kooi. Op 25 november kwam zijn EP ‘Requiem for City Streets’ uit. Pure popliedjes, alleen zo verpakt dat het niet te glad is. Dansbaar, maar tegelijk ook ongrijpbaar. Je moet dit zeker niet gaan missen.