Home

Sam Amidon

+ (bedroom Community) + the Black Atlantic

Datum
zo 31 okt 10
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
FOLK

We maken er op deze zondagavond een Haldern reunie van. Voor wie deze zomer op dat knusse Duitse festival was: Sam Amidon heb je niet onder die naam op het programma zien staan, maar hij was een van de muzikanten in de Whale Watching Tour van de Bedroom Community. Een bijzonder gezelschap waarin we ook Ben Frost, Nico Muhly en producer Valgeir Sigurðsson tegenkomen. Die laatste tekende ook voor laatste solo-album van Amidon, waarop ingetogen folk(lore), banjo, subtiele electronica en de fragiele stem van de zanger centraal staan. De recensies van het album zijn in ieder geval veelbelovend.

Die andere helft van de Haldern-reunie is The Black Atlantic. De Groningers hebben sinds hun “doorbraak” op Eurosonic een veelbewogen jaar achter de rug, met optredens in half Europa, de VS, Canada… en een half jaar geleden op een pracht-avond in Ekko met het gelijkgestemde I am Oak en Awkward I. Kortom: ingetogen folk met schitterende samenzang!

Mooie muziek hoeft trouwens niet duur te zijn. Sterker nog, de muziek van The Black Atlantic (een van de mooiste Nederlandse albums van 2009) kun je legaal en gratis downloaden.