Home

Schultz and Forever + Powerclap

+ Dj Team Nordic Delight

Concert
Datum
zo 1 sep 13
Open
12:30
Aanvang
13:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Matthew E. White, Villagers, John Grant
Gepresenteerd door
Culturele Zondag

Een van de hoogtepunten van Nordic Delight komt terug naar Utrecht!

Zondag 1 september komt Schultz and Forever samen met Deense visual artists Powerclap, die ook verantwoordelijk zijn voor de prachtige albumcover en muziekvideo ‘Falling’ van Schultz and Forever, naar EKKO. Dit in het kader van Culturele Zondag. EKKO presenteert hiermee een uniek eenmalig project, waarin muziek en videokunst samenvloeien. Powerclap opent deze middag ook een expositie, die nog de gehele maand september in EKKO te bewonderen is.

Schultz and Forever is het project van de slechts 18-jarige Jonathan Schultz uit Denemarken. De getalenteerde singer-songwriter brengt melodieuze en eigenzinnige folk/indie songs met een intens eigen stemgeluid. Tijdens het SPOT Festival in Denemarken kreeg hij nog een prijs uitgereikt voor beste nieuwe act, nadat hij onlangs al werd bevestigd voor Roskilde Festival, en dit lijkt nog maar het veelbelovende begin van een carrière.

Powerclap is het Deense videocollectief van Thomas Dyrholm & Anders Morre. Met muziekvideos, live-visuals en artwork visualiseren zij het artistieke universum van jonge, opkomende bands. De filosofie achter het werk is dat er ergens tussen het visuele en hoorbare aspect een compleet universum is van oneindige emotionele en esthetische mogelijkheden die benut moeten worden.