Home

Seabear

+ SÓley

Datum
za 22 mei 10
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIE/EXPERIMENTAL/FOLK

Zanger en multi-instrumentalist Sindri Már Sigfússon startte Seabear als een lo-fi solo project, dat inmiddels is uitgegroeid tot een uit de hand gelopen experimenteel/indie/folk-septet. Samen met zes andere IJslanders, met allemaal al even ingewikkelde namen, nam hij alweer zijn tweede full length LP op: We Built A Fire. Hiermee kwam dan ook meteen het eerste collectieve album van Seabear uit.

De muziek op We Built A Fire blijft natuurlijk draaien om Sigtússons stem, maar in liedjes als “I’ll Build You A Fire” is de nieuwe insteek van Seabear duidelijk te horen; iedereen doet mee op vocalen, hetgeen zich uit in zeer sterke samenzang.

Het geluid van Seabear blijft die van relatief simpele, naieve indiefolk, maar op het album zijn ook elementen in de richting van indierock, ballads, en zelfs country te bespeuren.

Spreken de volgende namen je aan? Iron & Wine, Sufjan Stevens, Simon & Garfunkel, The Low Anthem, Efterklang, Noah and the Whale, Mum, Beirut en Sigur Ros… Kom dan zeker even langs in EKKO vanavond! Seabear zal je aangenaam verrassen!