Home

Seamus Fogarty

+ Aidan & the Wild (solo)

Concert
Datum
za 16 feb 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Bill Callahan, James Yorkston, Rozi Plain
Gepresenteerd door
Locatie: De Nijverheid

Ierse songsmid brengt folkrock vol sardonische humor.

Let op: Omdat we ernaar streven om een show productioneel optimaal tot zijn recht te laten komen, zijn we helaas genoodzaakt deze show opnieuw te verplaatsen. We strijken daarmee als EKKO voor het eerst neer in het café van culturele vrijhaven De Nijverheid. Een plek in het Werkspoorkwartier met ateliers, gezamenlijke werkplaats, werkplekken, expositieruimte, podiumkunsten en café met terras aan de kade. Mogelijk is dit een voorzichtige eerste kennismaking voor meer!

Seamus Fogarty valt op door zijn prachtige folknummers die gepaard gaan met bizarre teksten: bergen die t-shirts stelen of vrouwen die op dinosaurussen lijken. Laat je door deze beschrijving vooral niet afschrikken want door de poppy touch blijft zijn muziek immers altijd zeer toegankelijk. Fogarty’s meest recente plaat The Curious Hand verscheen vorig jaar op Domino Records en zet je voortdurend op het verkeerde been. ‘I like to screw things up’, aldus een grijnzende Seamus. Folk dus, met een grote knipoog.

Aidan & the Wild neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis met zijn eigenwijze gitaarspel en rauwe stem, al tokkelend en drummend op de gitaar, stampvoetend op zijn stompbox of bijgestaan door zijn doorgewinterde band. Grote helden als Ben Howard, John Butler en the Tallest Man On Earth laten een onmiskenbare voetafdruk achter op de muziek.

Pin only
If merch, cash only