Home

Sinead O’Brien + Baby’s Berserk

Concert
Datum
vr 19 nov 21
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Fall, PJ Harvey, Patti Smith
Gepresenteerd door
Locatie: De Nijverheid

Poëtische post-punk met een opzwepende energie.

Dit concert is door de aangescherpte coronamaatregelen helaas afgelast.

De Ierse Sinead O’Brien is niet het middelpunt van het feestje, maar met haar rake, mantra-achtige observaties en haar wilde interpretatie van post-punk creëert ze haar geheel eigen feestgedruis. Na een release op het gerenommeerde Speedy Wunderground (Taking On Time uit 2019) en gepubliceerde werken in het prestigieuze London Magazine, combineert O’Brien spoken word met disco-buiten-de-lijntjes op EP Drowning In Blessings en nieuwste single Kid Stuff. Nog meer nieuws hoor je tijdens een gloednieuwe liveshow op De Nijverheid! 

Voor een band bestaande uit uiterst efficiënte robots heeft Baby’s Berserk een groove waar geen algoritme tegenop kan. Dit boogieënde post-punkkwartet teert op de lo-fi sound en esthetiek van floppy disks en cassettebandjes, en klinkt zo – bedoeld of onbedoeld – als een rijkelijk versierde 90s-update van de Talking Heads. Een gitaarband die dance begrijpt, net als het hoofdprogramma van de avond. Hoe kan het ook anders als verse aanwinst op het toonaangevende Bongo Joe-label? 

** Aangepast aan de laatste persconferentie en de huidige maatregelen, mogen we weer van start! Maar dan wel onder enkele voorwaarden. Lees ze goed door voordat je naar een EKKO-event afreist. We geven shows op 75% van onze maximumcapaciteit met toegang bij vertoon van een coronatoegangsbewijs buiten de deuren van het pand. Als je eenmaal binnen bent, hoef je niet te gaan zitten of anderhalve meter afstand te houden – deze maatregelen komen te vervallen. De evenementen eindigen voorlopig allemaal vóór of tijdens middernacht.