Home

Sinkane

+ Gaidaa

Concert
Datum
za 2 nov 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Songhoy Blues, William Onyeabor, Yeasayer.

Soedanees-Amerikaan met voorliefde voor funk en dansbare, gitaargedreven stijlenmix.

Electro, free jazz, funk, krautrock en Soedanese pop. Het zit er allemaal in bij Ahmed Gallab, beter bekend als Sinkane. In de luwte boekte hij succes als muzikant bij Yeasayer en werkte hij samen met Caribou en of Montreal. Een superode aan Nigeriaans muzikaal enigma William Onyeabor plaatste Gallab rond 2014 in de rol van artistiek leider en bandleider tussen David Byrne, Damon Albarn en Dev Hynes. Intussen is zijn eigen muzikale loopbaan alweer drie albums rijk, en is er een vierde plaat aanstaande. Eerste voorbodes Everbody en Ya Sudan laten alvast een aanstekelijk, groots, op Soedanese pop en Afro-funk gestoeld rockgeluid horen. En of we klaar zijn voor deze upbeat genreblend.

Ze werkte het afgelopen jaar al samen met Full Crate en Joshua J, bracht een hele sterke single uit en mocht die ook nog eens op het gerenomeerde soul/R&B-platform Colors komen vertolken. Ze heeft voorouders in Sudan, groeide op in Eindhoven, en komt binnenkort met een debuut-EP. Ze heet Gaidaa, en ze bezingt met haar prachtige stem met diepe glans haar nomadische levenstocht. Na supportslots voor Masego en eerdergenoemde Full Crate, opent Gaidaa ook voor Sinkane!

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Elke drie maanden staat er weer iets nieuws op ons menu. Vlees, vis, vega(n); altijd voor elk wat wils, met groente in de hoofdrol. Daarnaast is de plantaardige Beyond Burger een heerlijke vaste prik op ons menu. Kom je gezellig eten? Handig om even te reserveren via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only