Home

Sir Yes Sir

+ Counter Jib

Concert
Datum
za 21 sep 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
dEUS, Dez Mona, Mauro Pawlowski.

Gevarieerde pop. Rauw en hard evenals diep gevoelig en melodisch.

Toen indierock band Sir Yes Sir begin 2013 hun debuutplaat ‘We Should Talk’ uitbracht, werd het prompt een van de drukst besproken nieuwe groepen in Belgie¨. Journalisten waren het erover eens dat dit een album was waarop de alternatieve muziek had zitten wachten.
Sir Yes Sir (SYS) werd eind 2009 opgericht door Antwerps multi-instrumentalist Tijs Delbeke (dEUS, Mauro Pawlowski, Dez Mona, Roosbeef etc.) en heeft sindsdien een mooi parcours afgelegd. Het is een band die overtuigt vanaf de eerste noot, en niemand onberoerd laat door hun slimme melodiee¨n, knappe en ongepolijste sound, het originele gebruik van de tenorsax en de rauw-hese stem van frontman Delbeke. Dat beseffen alvast de muziektempels van de lage landen, getuige SYS’ passages in AB, Vooruit, Paradiso, 013… Straks staan ze ook te blinken op de podia van o.a. Pukkelpop, Lowlands, Woosha, Feest in het Park, Linkerwoofer en Boomtown.
De liefhebbers van Radiohead die een QOTSA-sausje wel kunnen smaken, komen hier uitgebreid aan hun trekken en zullen blij zijn om de energie van dit Belgisch-Nederlandse topproduct live te ervaren.
Sir Yes Sir is getekend bij Parlophone (ex- EMI Belgium). ‘We Should Talk’ werd geproduced en opgenomen door Jo Francken (o.a. Triggerfinger, Zita Swoon) in de La Chapelle Studio’s.!

COUNTER JIB is de supportact voor deze avond.
Maart 2013. Gezeten aan de bar, hangend achterin de tel ontstaat Counter Jib. Als pitbulls bijt het drietal zich vast in de missie u te doen bewegen. Vettige porties gitaarwerk en beats met ballen als sloopkogels vliegen u om de oren. Er wordt zonder enige gene geflirt met blues en vrouwelijk schoon. De heren Wolff, De Graaf en Groothoff zijn geslepen muzikanten met ieder een aardige historie. Er wordt zorgvuldig doch meedogenloos afgerekend met pretentieus geneuzel. Gewapend met de Kracht van de Eenvoud, een blaffende liveshow en een verse EP bestormt dit rocktrio met alle plezier de gevestigde orde.