Home

Sky Pilots + The Pack A.D.

Concert
Datum
do 8 mei 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Manfred Mann, The Who, J.J. Cale

Tijdloze, catchy, afwisselende songs met rockende gitaren.

Voor aanvang van dit concert is het eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Eindelijk heeft Matthijs van Duijvenbode alias Duijf bij Sky Pilots de plek achter de zangmicrofoon, center stage. Wie hem niet kent, heeft niet goed opgelet de afgelopen jaren. Als oud-bandlid van Tim Knol heeft hij al de nodige sporen achtergelaten in de nationale popwereld. Ook gitarist Robin Berlijn, drummer Kees Schaper en bassist Mano Hollestelle zijn geen onbekenden.

De songs zijn catchy, aanstekelijk, opwindend, meezingbaar en je kunt er nog op springen ook. Check bijvoorbeeld Golden Gun, Only When It Rains en Best Before. Toch is het niet alleen maar vol gas, deze band kan namelijk ook de voet van het gaspedaal halen. Kleurrijk, veelzijdig en tijdloos zijn woorden waarmee je Sky Pilots zou kunnen omschrijven. Met veel invloeden uit de sixties en seventies, maar de band had evengoed gerukt kunnen zijn uit de Paisley Underground van midden jaren tachtig, of Engeland in de mid-jaren negentig.

‘We hebben onze nieuwe plaat opgenomen in een verlaten huis in Friesland. Een hele mooie idyllische plek. We hebben er ruim de tijd voor genomen en ons daar een hele zomer opgesloten’, kijkt Duijf tevreden terug. Denk niet dat dat betekent dat het een hobbyproject is. Dat kan ook niet, want met V2 als label, zit er wel ‘n machine achter. Deze zomer geen studiowerk, ditmaal gaan ze festivals rocken.

The Pack A.D. werd in 2006 opgericht door Becky Black en Maya Miller. Dat deze vrouwen ballen hebben, hebben ze door de jaren heen wel bewezen. Inmiddels hebben de dames meerdere albums gereleased en toeren ze volop door steden of dorpen van elk kaliber. Na elke show krijgen ze er nieuwe fans bij. Door hard werken bewijzen ze dat er veel mogelijk is. De teksten worden met elke release beter, net als de muziek. De stoner-rock, gemengd met invloeden van pseudo-shoegaze en ruige punkrock, maakt een show van The Pack A.D. tot een ervaring die je niet snel vergeet. 

20:00 – Deuren open
21:00 – 22:00 Sky Pilots
​22:30 – 23:15 The Pack A.D.