Home

The Proper Ornaments

+ Beat Mark

Concert
Datum
wo 8 feb 17
Open
20:30
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Mazes, Twerps, Girls Names
Gepresenteerd door
Locatie: ACU

Tijdloze indiepop, met een mix van distorted gitaren en rustige, melodische passages.

2010 was het jaar dat de Argentijnse songwriter Max Claps, en de Britse James Hoare elkaar voor het eerst ontmoetten. Zij besloten samen een band te starten onder de naam The Proper Ornaments, wat gebaseerd was op een nummer van de psychedelische formatie The Free Design.

Na wat eerdere kleine band releases, bracht de band (die overigens onder andere bestaat uit leden van Ultimate Painting) in juli 2014 hun eerste officiële EP ‘Wooden Head’ uit, met invloeden uit de Britse gitaarmuziek waaronder The Beatles, Felt, Durutti Column, Television Personalities en Teenage Fanclub. In 2015 begon de band met het maken van een vervolg op de eerste EP. Daniel Nellis en Bobby Syme waren de versterkingen op bass en drums, waarna het proces in gang werd gezet. Op januari 2017 zal dit nieuwe album eindelijk op de planken verschijnen, onder de naam ‘Foxhole’. Op dit album is volgens James even niet zo veel plek meer voor distorded gitaren. In plaats daarvan bevatten de nummers meer nuance, en hebben een wat rustigere vibe.

The Proper Ornaments brengt hun goeie muzikale vrienden van Beat Mark mee als support: een fuzzy noisepop formatie, onstaan in 2009 in Parijs. Na een cassette release met 7 nummers in 2010, verscheen een jaar later het eerste album ‘Howls of Joy’ op de planken. Het album werd gere-released onder Ample Play Records, waarna de band langzaam van de grond kwam. Een aantal jaren touren stonden voor de boeg, en na wat formatiewisselingen verscheen begin dit jaar alweer hun tweede LP ‘Contemporary is Temporary’.