Home

Sneeuw en Ruis festival

+ O.a. Tududuh + Big Hare + Bismuth

Concert
Datum
za 21 dec 13
Open
20:00
Aanvang
20:20
Locatie
Gepresenteerd door
Subbacultcha! presents:

Een bijzondere avond met experimentele muziek en beeldende kunst.

In samenwerking met Subbacultcha! presenteert Tududuh het ‘Sneeuw en Ruis festival’ in EKKO. Een bijzondere avond met experimentele muziek en beeldende kunst. De zaal en het café worden omgetoverd tot een grote speeltuin vol vervreemdende geluiden en beelden. Met twee EP-presentaties en een hoop bijzondere acts belooft dit een zeer bijzondere avond te worden.

Tududuh
In april 2013 verscheen het debuutalbum ‘Storm Murale’. Met producer Pim van de Werken brak Tududuh met het poppy verleden en creëerde een sound vol duistere retroklanken. De plaat werd erg goed ontvangen, Kindamuzik noemde Storm Murale zelfs “een van de beste vaderlandse debuutalbums van de afgelopen jaren”. Live staat de unieke combinatie van elektronica, effecten en visuals garant voor een spannende show.

Big Hare
Dit Utrechtse duo klinkt als: hypnose, snoepgoed, smeltende wenkbrauwen, lucide dromen, afgehakte discoballen en verborgen regenbogen. Big Hare mengt knoppen met caleidoscopen, stem- met geluidsbanden, toeval met fantoompijnen, stollend tot hete was in je oor. Op deze avond presenteert Big Hare hun 10″ ‘Evening Rites’ dat uitkomt op het Haarlemse Blowpipe Records.

Ode to the Quiet
Ode to the Quiet is de extensie van Mary Had a Little Band en is drastisch anders. In dit nieuwe project slaat de band een brug tussen (neo)klassieke-, electronische- en popmuziek, geïnspireerd door de klanken van onder meer Philip Glass en Efterklang. Stargaze je een eind de ruimte in met de duistere, betoverende en bombastische klanken van deze nieuwe band van Otto de Jong, Tobias Kerkhoven en Marianne Oldenburg. Deze avond geven ze een sneak preview van hun debuutalbum dat in 2014 verschijnt.

Bismuth
Deze tweekoppige band is begin 2012 opgericht en bestaat uit Yuri Landman en producer/multi-instrumentalist Arnold van de Velde (Neon Rainbows, Eklin, ex-Feverdream). Het duo maakt muziek op Landmans collectie snaarinstrumenten, percussie, effectpedalen en zelfgemaakte/gesoldeerde elektronische instrumenten. Dit resulteert in een ritmische mix van experimentele noise rock, dance tot aan gamelanmuziek.

Wouter van Veldhoven
Wouter stelt zichzelf graag even voor: “Hallo, mijn naam is Wouter van Veldhoven en ik maak muziek op tweedehands verzamelde materialen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld potten en pannen, oude tape recorders, sigarendozen, kapotte radio’s, speelgoedpiano’s en nog veel meer. Ik verbouw de materialen waar nodig en maak er zodoende experimentele instrumenten van die ik gebruik als opnameapperatuur. De muziek zweeft ergens tussen stoffige lo-fi ambient en (minimal) techno in.”

Minus the Tiger (DJ-set)
Minus the Tiger, de electropopband rond zangeres Anne Broekman, trad al op in Canada, Turkije en Rusland. Volgend jaar komt hun tweede plaat uit, maar vanavond draaien ze gewoon hun favoriete plaatjes.

Update (18-12): Cellist Maarten Vos is toegevoegd aan de line-up. In november was hij een van de weinige Nederlanders op Le Guess Who?. Op Sneeuw en Ruis zal hij een korte improvisatie doen en enkele nummers meespelen met Tududuh.