Home

The Ex

Datum
wo 26 okt 11
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
PUNK

Vanavond cureren de punkhelden van The Ex een avond in het kader van het jubileum van EKKO. Ze brengen bevriende artiesten mee, waaronder het Ethiopische Afework Nigussie en Jackdaw With Crowbar. Een zeer unieke avond die je niet mag missen.

In de rest van de wereld is The Ex een stuk beroemder dan in eigen land. De band begon ooit als anarchistische punkband in de kraakbewegingen van Amsterdam en Wormer (waar een paar jaar later ook De Kift ontstaat). Door de jaren heen experimenteert The Ex met steeds meer muziekstijlen als noise, folk, jazz, en etnische muziek. Zo speelden ze een paar jaar geleden in EKKO met de Congolese band Konono N°1.

The Ex maakt muziek met hart en ziel, buiten bereik van commerciële trends of verwachtingen. Iets dat ze delen met Sonic Youth, met wie ze al eens samenwerkten op de beroemde “In a Fishtank” serie (waarbij twee bands in de studio samen nieuwe muziek creëren).

Ethiopiër Afework Nigussie verhuisde op jonge leeftijd naar hoofdstad Addis Abeba. Daar werd hij geintroduceerd in de Ethiopische muziek. Hij leerde snel om zowel moderne als traditionele Ethiopische te bespelen. Ook Jackdaw With Crowbar is uitgenodigd door The Ex. Tientallen jaren terug in waren zij een van de eersten die experimenteerden met het projecteren van verschillende lagen 8mm film op live spelende muzikanten. Muzikaal gezien gaat het van post punk tot dub tot Oosterse muziek, beïnvloed door bijvoorbeeld Captain Beefheart, Lee Perry, The Residents en Wire.