Home

Adam Green

+ We Swim You Jump

Datum
zo 18 jul 10
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
SINGER/SONGWRITER

De New Yorker Adam Green is een erg bijzondere persoonlijkheid maar dat is eigenlijk een understatement. Hij publiceerde een boek met de naam Magazine, bezong Jessica Simpson, heeft zichzelf leren jodelen op Space Cowboy van Sly & The Family Stone en liep ooit als Robin Hood door de straten van New York.

Hij is bekend geworden met de legendarische anti-folkband The Moldy Peaches, waarmee hij in 2001 een titelloos debuutalbum uitbracht. Samen met zangeres Kimya Dawson is hij verantwoordelijk voor de liedjes van dit bijzondere gezelschap. Naïeve, maar angstaanjagend aanstekelijke popsongs met maatschappijkritische teksten waarin de meest bizarre en absurde verhaallijnen voor komen. Als The Moldy Peaches in 2002 uit elkaar gaan, heeft Adam Green de smaak te pakken gekregen en gaat hij als soloartiest verder. Met liedjes als `Jessica´ – over popster Jessica Simpson – en ‘Morning After Midnight’ heeft hij wereldwijd succes. Onlangs is zijn 6e studioalbum ‘Minor Love’ uitgebracht. Ook heeft hij de succesvolle samenwerking met Kimya Dawson van The Moldy Peaches hervat en hebben ze samen nummers geschreven voor de Oscarwinnende film `Juno´ (2007).

Bij onze oosterburen in Duitsland is hij mateloos populair, maar gek genoeg is hij dat nog niet in Nederland. Afgelopen februari heeft hij een fantastisch optreden gegeven in de bovenzaal van Paradiso en Adam Green kennende gaat hij dat nog eens dunnetjes overdoen op 18 juli in EKKO. Dus komt dat zien!