Home

ANNASAID

+ Sideditch

Datum
za 23 apr 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIE

Wegens succes wederom in EKKO! Een half jaartje geleden speelde deze Denen als een superstrakke show en we zijn blij dat we ze weer hebben kunnen strikken: ANNASAID!

Deze jonge Denen timmeren al een tijd aan de weg en hebben al in het voorprogramma gestaan van onder andere Glasvegas, Temper Trap en Florence & The Machine. Iedereen die Annasaid voor het eerst hoort zal hen echter niet met bovenstaande bands vergelijken maar eerder met een catchy Foals, aldus Menno Visser voor 3voor12.

In mei kwam het album ‘Jua’ uit in Denemarken en afgelopen september was Jua album van de week bij 3voor12. De songs op Jua hebben slimme ritmische wendingen en het gehele album ademt ambitie en toegankelijkheid. De warme sound en kraakheldere indie-stemmen liggen makkelijk in het gehoor, maar hebben tegelijkertijd genoeg complexiteit om de veeleisende luisteraar ook te boeien.  In de lovende recensie op 3voor12 sluit Atze de Vrieze af met:“Annasaid solliciteert naar de grote zalen”, en dat spreekt natuurlijk boekdelen.

Sideditch. Een vijfkoppige band die een mengelmoes van stijlen speelt. Zo hoor je invloeden van blues, indie, progressive rock en pop.
We kunnen er veel woorden aan vuil maken, zoals dat de mannen op de 3voor12 Hollandse Nieuwe #15 te beluisteren zijn, maar je kunt ook gewoon onderstaande recensie van 3voor12 lezen en komen! Een waardig voorprogramma is het namelijk zeker.
De dynamiek van het samenspel werd de kelder ingeslingerd tot achter de bar en met name de chemie tussen de bandleden was niet alleen voor henzelf voelbaar maar maakte ook op de jury diepe indruk.”