Home

Source on Stage

+ Met O.a. Thomas & Popnoname

Datum
vr 23 apr 10
Open
01:00
Aanvang
22:00
Locatie
Voor liefhebbers van
ELECTRONISCH
Gepresenteerd door
Kompakt Label Night

Na een lange zomer met een heerlijk Source Festival organiseert Source in de EKKO een derde editie van Source on Stage, op vrijdag 25 september. Twee eerdere edities brachten al een interessante mix aan kunst, muziek en een fijne sfeer. Deze editie wordt deze multidisciplinaire opzet voortgezet. Muzikaal staat de avond in het teken van het Duitse label Kompakt, uitzinnige kunst wordt gebracht door Govart.

Kompakt laat het muzikale hart kloppen op de avond. Als platenzaak en label vormt Kompakt in Keulen al meer dan 15 jaar een bedevaartsoord voor techno- en houseliefhebbers. Gestart door Wolfgang Voigt, Jürgen Paape, Reinhard Voigt and Michael Mayer is wereldwijd bekend om haar specifieke geluid van techno en house. Een groot aantal artiesten is aangesloten bij Kompakt, waaronder de headliners van de avond, Tobias Thomas en Popnoname.

Al sinds 1990 is Tobias Thomas aangesloten bij Kompakt. Sindsdien heeft hij meerdere releases (oa Forever Sweet) en remixen voor oa. Superpitcher, Jörg Burger, Geiger, Michael Mayer, Ada and Reinhard Voigt op zijn naam staan. Zijn musculaire en psychedelische geluid past uitstekend in een intieme setting als de EKKO.

Het nieuwe elan van Keulen komt van Popnoname. Popnoname aka Jens-Uwe Beyer bracht in 2007 zijn debuut met White Album op Italic, wat met een zeer enthousiaste respons werd ontvangen door pers en publiek. Zijn nieuwe album Surrounded by weather is net uitgebracht op Italic. Met deze flinke dosis nieuw materiaal zal Popnoname op Source on Stage een liveset geven.

Kunst wordt deze Source on Stage geëxposeerd door Govart. Govart in essentie: Kunst is niet altijd “mooi”. Soms is het eerder bot, agressief of aanstootgevend. Zeker als het gemaakt is om een boodschap over te brengen of een visie te delen. Uit Govarts collectie komen meerdere confronterende werken, van heftige posters tot scherpzinnige schilderijen. Govart heeft ook het affiche voor Source on Stage gemaakt.

De avond wordt verder muzikaal aangekleed door vaste waarden Bert de Rooij en Dollkraut. Het café wordt gevuld met muziek van Ruben & 5 Dollar Shake. Kaarten zijn in de voorverkoop €8,-, aan de deur €10,-. 

SOURCE ON STAGE Kompakt Showcase | Tobias Thomas, POPNONAME Live, Dollkraut & Bert de Rooij, Ruben & 5 Dollar Shake, GOVART. Meer info: www.intothesource.nl