Home

Source on Stage

+ Efdemin + Daso (live) + Dollkraut & Bert de Rooij + Paul Bergen + Donker Collective

Datum
vr 15 jan 10
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie
Voor liefhebbers van
MINIMAL TECHNO

De nacht wordt muzikaal ingevuld door Duitse stuwende geluiden van Efdemin en Daso, terwijl in het cafégedeelte een unieke samenwerking tussen popfotograaf Paul Bergen en de expressionisten van het Donker Collective wordt gebracht. Verwacht een programma waar door alle kruisbestuivingen op alle fronten de energie van af spat.

Als headliner kleurt Efdemin de nacht muzikaal in. Zijn veelzijdige muzieksmaak en dansvloergerichte eigen releases hebben deze jonge hoogvlieger al in een kort tijdsbestek goed in de schijnwerpers gezet. In 2007 kwam Efdemin uit met zijn album op Dial Records, gevolgd door meerdere remixes bij Dessous, Bptich en Morris Audio. Dromerige, diepe maar zeker dwingende muziek dat uitstekend past in een intieme zaal als EKKO.

Muzikaal wapengekletter komt verder van Daso met een melodieus live optreden. Deze Keulenaar bezit de gave om zowel zeer aansprekende eigen werk te produceren als hogelijk gewaardeerde live optredens te bezorgen. Met zijn debuut Daybreak op MBF en volgende releases op onder andere Connaisseur heeft Daso een groeiende groep fans opgebouwd. Maar het is tijdens live optredens dat het ware talent van Daso Franke naar boven komt. Een dansvloer voorziet hij van een uiterst gevarieerde mix van pop, house, rave en techno, wat samenkomt in een zeer dansbare en uitzinnige liveset!!!


Naast muziek kan het publiek een bijzondere samenwerking tussen fotografie en schilderkunst tegemoet zien. Het Donker Collective bestaat uit een groep kunstenaars, onder aanvoering van expressionist Justus Donker. Samen met zijn twee zoons Fela en Dali, neef Tun en Fouad Dchiri wordt in gezamenlijkheid gewerkt aan levendige doeken waar het plezier van af knalt. De samenwerking wordt opgezocht door werken van fotograaf Paul Bergen een geheel eigen interpretatie te geven.

Paul Bergen is als fotograaf in de pop- rock- en jazzscene een begrip. Al jaren is deze geboren Delftenaar te vinden voor, op en achter elk denkbaar podium voor verslaglegging van de optredens, het leven er omheen en unieke fotoreportages van de artiesten zelf. Een zeer aansprekend voorbeeld hierin is de inmiddels beroemde foto van het Editors optreden op Pinkpop, waarmee Paul Bergen de Zilveren Camera 2008 won.

De avond wordt verder muzikaal aangekleed door vaste waarden Bert de Rooij en Dollkraut.

Voorverkoop: € 8 / Dagkassa: € 10

Open tot 05.00 uur!