Home

Source on Stage

+ Losoul + Portable/bodycode (live) + Dollkraut + Bert de Rooij

Datum
vr 24 sep 10
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie
Voor liefhebbers van
ELECTRONIC

Jaargang 2010-2011 begint voor Source op 24 september wanneer de laatste zonnestralen zijn ingeruild voor afbladerende bomen. Energieke en experimentele muziek van Portable a.k.a. Bodycode wordt die avond gecombineerd met het house geluid van Losoul en de residents Bert de Rooij en Dollkraut.

Portable a.k.a. Bodyco…de is het monniker van de Zuid-Afrikaan Alan Abrahams. Opgegroeid in een township van Kaapstad, verruilde hij Londen en Lissabon als woonplaats voor Berlijn. Zijn Afrikaanse roots heeft een grote invloed op zijn hedendaagse muziek. Het combineren van de Afrikaanse ritmes met de standaard 4/4 volgorde in Amerikaanse en Europese house en techno, werd een van zijn handelsmerken. Deze noviteit mengt Abrahams met een gelaagde structuur in zijn muziek en het gebruik van obscure samples en vocalen. Abrahams releaste al vijf albums, zijn laatste ‘Immune’ in 2009, en een veelvoud losse EP’s op labels als Perlon, Musik Krause, Yore, Spectral en zijn eigen Sud Electronic. 24 september doet hij Source on Stage aan met een energieke live-set.

Losoul, in de burgerlijke stand opgenomen als Peter Kremeier, is al meer dan vijftien jaar een van Duitslands meest interessante namen op het gebied van house en techno. Losoul zal eeuwig verbondne zijn met het label Playhouse uit Frankfurt, opgericht door Heiko M/S/O en Ata in de jaren negentig. Als een zusterlabel van Roman Flugels Klang specialiseerde het zich, hoe verassend, op house. Losoul muzikale voeding wordt geleverd door een breed spectrum van stijlen: natuurlijk de nodige house en techno maar vooral ook funk en soul uit de jaren zeventig, hiphop van de oude school en jazz. Losoul is meester van de groove en bewijst dat met veelal langgerekte platen die nimmer gaan vervelen. Op Source on Stage neemt hij plaats achter de draaitafels voor een lange dj-set.

Inleiding van deze mooie septembernacht wordt zoals gewoonlijk verzorgd door het huismeubilair van Source, Bert de Rooij en Dollkraut. Neerlands best bewaarde produceertalent Dollkraut werkt noestig door, in zijn al maar uitdijende studio, aan excentrieke muziek en had met ‘loot’ een ware undergroundhit te pakken. Vastgeplakt aan zijn zijde zit Bert de Rooij, die compromisloos diverse genres aan elkaar mixt en daarmee een volle agenda in Nederland scoort. Het Artwork voor deze editie werd gemaakt door een eerdere gast van Source, veelzijdig kunstenaar Wayne Horse.