Home

Steve Wynn (solo) + Man From The South

Concert
Datum
vr 13 mrt 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Steve Wynn: The Dream Syndicate, Giant Sand/Howe Gelb,Lou Reed - The Man From The South: Townes van Zandt, Neil Young, Jason Isbell

Ouwe rot in het vak en de folk noir held van Eindhoven op één affiche.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Meer dan 25 albums uitgebracht, meer dan 300 nummers opgenomen en 2000 optredens in meer dan 25 landen. Dat is een korte samenvatting van de carriere van Steve Wynn. Hij begon zijn carrière in The Dream Syndicate, een invloedrijke band die met REM en The Replacements nagenoeg de Amerikaanse indie rock scene in de jaren 80 heeft uitgevonden. Na The Dream Syndicate had hij nog verschillende zijprojecten, zoals Gutterball en The Baseball Project (met o.a. Peter Buck en Mike Mills van REM). Hij stond al een paar keer eerder in EKKO (met band), maar vanavond speelt hij solo. Gewapend met een elektrische gitaar, dat dan weer wel. Intiem en indrukwekkend.

Een album opnemen en daarna niet willen uitbrengen. Nee, Paul van Hulten aka Man from the South maakt geen muziek om geld te verdienen, maar puur voor zichzelf. Vrienden van Paul drongen hem er uiteindelijk toch op aan om het album uit te brengen. Het album ‘Koblenz’ werd uitgebracht en kreeg goede recensies. In december 2014 kwam zijn tweede album ‘Paeonia’ uit. ‘Paeonia’ is een stuk donkerder dan ‘Koblenz’ en is een echt break-up album. 3voor12/Eindhoven schreef: “Paul van Hulten zet met zijn emotioneel lastige tweede een grote stap voorwaarts. Het album maakt een coherente, gefocuste indruk en kent vrijwel geen momenten van verslapping.” Man From The South noemt Bob Dylan, Pearl Jam en Townes van Zandt als zijn voorbeelden en invloeden. “Ik heb deze liedjes voor mezelf geschreven, maar nu nemen deze liedjes mij mee op reis”.  Deze reis brengt hem ook naar Utrecht. Gelukkig heeft hij dat eerste album uiteindelijk toch uitgebracht..