Home

Sticky Fingers

+ Jack and the Weatherman

Concert
Datum
wo 29 okt 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Will and the People, Seeed, Chef'Special

Plakplaatje van reggae, pop en een scheut psychedelica.

Het Australische Sticky Fingers is reggae en is dub in essentie, maar plakt daar onder andere pop en een scheut psychedelica aan vast. Eerst bezweren ze je met een hypnotiserend stukje muziek, om je daarna om de oren te slaan met een catchy refrein. De rockgrooves sijpelen daarnaast door hun muziek heen met hun laid back gitaar en piano riffs en hier en daar een zomerse solo.

Kort na een dronken ontmoeting tussen Dylan Frost en Paddy Fingers op een zomernacht in Australië wordt STIFI geboren. Met het eerste album ‘Caress Your Soul’, dat in maart 2013 uitkwam, worden mooie hitnoteringen bereikt in de Australische lijsten. Met een rits aan uitverkochte shows vertrekken ze in mei 2013 naar Europa waar ze onder andere Paradiso uitverkopen.

Dit jaar komen ze terug naar Nederland voor de presentatie van hun nieuwste album ‘Land Of Pleasure’ dat in augustus uitkomt. Het nieuwe album belicht ook de psychedelische kant van hun muziek, maar behoud de meeslepende melodieën van het eerdere ‘Caress Your Soul’.

Support zal komen van Jack and the Weatherman. Dit is een laid back duo uit Haarlem, die met hun muziek de zonnige kant van het leven belichten. Met slechts een akoestische gitaar en twee stemmen houden deze jongens het simpel: luchtige liedjes met een kop en een staart, funky gitaarspel met af en toe een lome reggae chop en vloeiende raps met een gezonde dosis humor.