Home

Stillwave

+ Bodypolitics (solo) + Jor Mesin (liveset)

Concert
Datum
do 22 mei 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The National, Tindersticks, Slowdive
Gepresenteerd door
EP-release

Innovatieve mix van in reverb gedrenkte gitaren, karakteristieke zang, krachtige drums en synthesizers.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Stillwave is opgericht door Michaël van Putten, Marcel Jongejan en Adriaan Hogervorst in Utrecht. Het geluid van deze band is een mix van alternative, new wave, post punk en shoegaze. De band brengt een innovatieve mix van in reverb gedrenkte gitaren, karakteristieke zang en krachtige drums in combinatie met electronica en synthesizers. Stillwave heeft meer dan 50 shows gespeeld in bekende zalen zoals Tivoli de Helling, Simplon en De Peppel. Met hun shows vond Stillwave al snel een publiek dat deelt in hun belevingswereld.

Vanaf het einde van 2013 heeft Stillwave in de studio gezeten voor de opnames van de zelfgetitelde EP, Stillwave. De opnames vonden plaats in een enorme open ruimte, wat heeft toegevoegd aan het grootse en ruime geluid dat de EP kenmerkt. Op 18 december 2013 kwam de eerste single uit, Callow, die in april gevolgd werd door Modes of Transport. De singles werden meteen opgepikt door Kicking the Habit en 3voor12 en kregen aandacht op verschillende buitenlandse blogs. De EP komt op 22 mei uit en deze release wordt gevierd met een show bij ons!

“De nummers zitten vernuftig en dynamisch sterk in elkaar; het in reverb gedrenkte wave-geluid roept daarbij de juiste spanning op. Een band die duidelijk muziek maakt vanuit het hart. Het geluid is gedrenkt in reverb, en draagt sterk bij aan de donkere, new wave-achtige sfeer die de band ademt. De melancholische muziek is geworteld in post-punk en new wave. Dat hier een goede band staat, is duidelijk.” (3voor12)

 

Voor deze gelegenheid zal Giuseppe Valenza van Bodypolitics, een intieme, akoestische gitaarset spelen als voorprogramma. Perfect voor als je je wilt verliezen in diepe teksten en psychedelische akkoorden!

Jor Mesin zal achteraf een liveset verzorgen.