Home

STUFF. x Niels Broos

Concert
Datum
za 9 feb 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Flying Lotus, Aphex Twin, Jameszoo, Plaid
Gepresenteerd door
EKKO + De Brakke Grond presenteren:

De meest avontuurlijke electrojazz-pioniers uit de Benelux op één affiche.

Als je onmogelijk te specifiëren bent, laat je je bandnaam natuurlijk ook lekker abstract. Bij STUFF. hoor je namelijk vanalles voorbij komen, met als enige rode draad: als het maar avontuurlijk is. Deze Belgen laten zich inspireren door alles tussen Jaco Pastorius en Aphex Twin, en combineren IDM met jazz en funk op een rauwe, trippy manier. Met elektronische wind controllers, vocoders, scherpe gitaren en funkende bassen, is STUFF. een kleurrijk klankpallet waar je alles in kan horen wat je wil. Het enige wat je hoeft te doen, is dansen en meegevoerd worden. Inmiddels hebben Gilles Peterson en zijn BBC Radio-maatjes lucht gekregen van deze dromerige Vlamingen, en vloeit de magie van STUFF. door heel Europa.

Menigeen gebruikte zielzalvende middelen op Massive Attack of Tame Impala, maar nu die trip- en psychmachines een beetje stil liggen, zijn andere, opvallendere muzikale hoeken veel interessanter om je eigen psyche op te verkennen. En wie had gedacht dat dat ooit op jazz zou kunnen? Toetsenist en producer Niels Broos opereert op het grensvlak van jazz, electro en hiphop, maar nooit met twee benen in één van die genres. Als het maar wonderlijk, raar en ondefinieerbaar blijft, dan kan het. Zo heeft hij de katachtige trekken van Cashmere Cat op zijn EP Foliage, maar maakte hij ook een geeky mini-album voor het Amsterdamse Super Sonic Jazz. Én hielp hij Jameszoo een handje of twee op zijn langspeler Fool, die dan weer op het gerenommeerde Brainfeeder-label verscheen. En zo is de brug tussen Los Angeles en Nederland opeens best wel klein. De Nederlandse IDM’ers in de voetsporen van Flying Lotus zijn duidelijk opgestaan. Niels Broos is daar onderdeel van.

EKKO en de Brakke Grond presenteren
In 2019 presenteren we samen met onze vrienden van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond vier double bills. Avonden met twee hoofdprogramma’s waarvan één Vlaams en één Nederlands. We vertrekken hierbij vanuit kwaliteit en wat logisch past, niet zozeer van Belgisch missionariswerk. We zwaaien niet met de Belgische vlag en gaan niet met frieten gooien. We moedigen EKKO en haar publiek aan om vaker richting zuiden te kijken en op ontdekking te gaan.

We beginnen op 9 februari met STUFF. en Niels Broos. Waar we STUFF. kennen als het geluid van nieuwe Jazz uit Vlaanderen, is Niels Broos één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een urgente stroming die het midden vindt van hiphop, elektronica en jazz.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only