Home

Sue the Night

+ IX

Concert
Datum
do 19 feb 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Haim, Fleetwood Mac, Feist

Serious Talent met een combinatie van roots en indie-pop.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Sue the Night aka Suus de Groot is al een tijdje bezig in de muziekwereld. Deze singer-songwriter uit Haarlem schrijft al liedjes zo lang ze zich kan herinneren en doet dat voornamelijk in de nachtelijke uurtjes. De melancholische ondertoon in de sound van Sue gaat de strijd aan met haar positieve karakter, wat resulteert in “makkelijke” songs met “moeilijke” onderwerpen. Het aanstaande album behelst een combinatie van roots en indie-pop. Een mix van songwriters uit de jaren ’60 & ’70, de synthpop van de ’80s, tot de vernieuwende sound van nu. Het debuut album ‘Mosaic’ van Sue the Night komt eind januari uit. Samen met producer & “partner-in-crime” Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) nam ze haar debuutalbum op in de studio van Simon Akkermans (Kytopia) en de studio van co-producer & mixing engineer Thijs van der Klugt (Baskerville). Ze speelde ondertussen al in de ochtendshow van Giel en De Wereld Draait Door en werd Serious Talent met haar single ‘Top of Mind’. 2015 wordt het jaar van Sue the Night.

Het voorprogramma van deze avond is IX. IX is het alter-ego van Marnix Dorrestein, een solo project na talloze bands en andere projecten. Hij won in 2012 als gitarist/zanger met ‘Über-Ich’ de Grote Prijs van Nederland en in 2008 als drummer van ‘Sheriff of Hong Kong’ de beste-muzikant prijs. Na het uit elkaar gaan van zijn laatste band ‘Über-Ich’ nam hij de beslissing om solo verder te gaan. “IX biedt ruimte voor mijn sixties manie, liefde voor Afrikaanse muziek, experimenteer drift, koppigheid, ongebreidelde energie en alles waarvan ik nog in de ban zal raken. IX ben ik”. De eerste single ‘Sense’ van IX is gemixt en gemasterd door Robin Hunt (producer van o.a. Thomas Azier). IX is een belofte voor 2015.