Home

Summer Darkness

+ Mono No Aware + Dj Udo Wiessmann (winterkaelte) + Wieloryb + Hysteresis + Dj Demanufacturer

Datum
za 27 jul 13
Open
18:00
Aanvang
18:15
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIVAL

Summer Darkness brengt je weer het beste aan dark underground acts. Van electro, folk, wave en industrial acts tot lolita en fetish mode shows. Op 26, 27 en 28 juli is de binnenstad van Utrecht weer het decor voor een van de meest sfeervolle festivals in het land: Summer Darkness, dat al voor de 11e keer plaats vindt. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de Summer Darkness website.

Line-up EKKO:
Mono No Aware
Wieloryb
Hysteresis
DJ Udo Wiessmann (Winterkaelte)
DJ Demanufacturer

MONO NO AWARE
Mono No Aware is een van de bekendste projecten van het Duitse cultlabel Hands Productions. Wijzelf vinden het daarnaast een van de helderste ritmische noiseacts van het moment, voor zover dat mogelijk is. Leif Künzel, het enige lid van de band, is een fascinerende noise-art composer, die de beat nooit uit het oog verliest. Tijdens deze exclusieve show in Nederland op Summer Darkness zal hij nieuwe, ultraharde muziek van zijn nieuwe album “Tatemae Honne” laten horen. Wees klaar voor een frontale aanval van deze geluidsmuur.

WIELORYB
Na het uitbrengen van twee weergaloze albums sinds 2010, komt deze Poolse industrial noiseact eindelijk naar Nederland voor een optreden. We zijn erg blij dat deze exclusieve show plaats gaat vinden tijdens Summer Darkness 2013, waar het nieuwe album ‘Namaste’ zal worden gepresenteerd. Wieloryb is in 1994 in Gdansk, Polen opgericht, als een van de eerste Poolse industrialbands. Geïnspireerd door de ritmes van de stad, een pulserende hartslag en de repetitiviteit van het bestaan, blijft hun eindeloze industrial steeds maar doorpompen, gaan en gaan, verder en verder.

HYSTERESIS
Wikipedia wil dat we Hysterisis niet verwarren met Hysteria, dus dat zullen we ook niet doen. Deze Belgische experimentele industrialact is alles behalve hysterisch: minitieus en zeer gedetailleerd geplaatst duwen ze hun melodieën en beats door de speakers. Gemaakt om dansvloeren te vernietigen, presenteren ze hun album ‘Manifest’ tijdens deze exclusieve Nederlandse show.

DJ UDO WIESSMANN [WINTERKAELTE/HANDS]
Het optreden van Winterkaelte vorig jaar bij ons in EKKO staat nog in het trommelvlies gegrift. Hun frontman en tevens hoofd van het beroemde Hands Label (een van de leidende industriallabels in de wereld) zal vandaag de avond aankleden met dj-sets.